Mach3 5. Eksen Ekran Ayarı

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar genelde 3 ,4 eksenle çalşma yaptığımız için mach3 ana ekranda 4 eksen için koardinatlar var. Burada 5. eksen gözükmüyor , nasıl ekleyebiliriz. Diagnostik'te port-pin ayarlarında X-Y-Z-A-B-C eksenleri gözüküyor. Gözükmüyorsa , 5 eksenli screen mi yüklemek lazım?

Kolay gelsin...

Arkadaşlar sorunu screen set yükleyerek çözdüm. Ama mevcut 4 eksenli sreen set ile nasıl yapıldığını bulamadım. Bu arada mach3 konu başlığında nach3 yapmışım af ola.
 
Son düzenleme:
5 eksen için nerden acıyoruz yardımcı olurmunsuuz
 
5 eksen için nerden acıyoruz yardımcı olurmunsuuz

Mach3 arayüzü tıpkı Winamp gibi bir arayüz kullanıyor. Yani değişik ekran görünümleri (skinler) eklenip çıkartılabiliyor. Aynen Winampta Skin yükler gibi Mach3 e de değişik ekranlar yüklenebiliyor.
Ben 5.eksenin gösterilmesi için herhangi bir aktifleştirme yada açma kapama gibi birşey göremedim ancak istenirse 5 eksen görüntüleyen bir screen yüklenebilir.
Bir başka yol ise yukarda verilen programlarla mevcut ekran görüntünüzü (screen) düzenleyip 5.eksen ve daha pek çok fonksiyonu ekleyip çıkartabilirsiniz.

Yukardaki programlar Mach3 programının ekranda görünen kısımlarını istediğiniz gibi düzenlemenize, kişiselleştirilmiş CNC ekranları yaratmanıza yardımcı olur.

Lİnkte 6 eksen görüntüleyen screen setler. Bazıları ücretli yada kısıtlı demo olabilir.

ArtSoft USA - Screensets

Not: Mach3 Screen düzenleme yapmadan önce mutlaka yedek alınız. Tüm sorumluluk size aittir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,627
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst