Maaş sorusu

izmirde bi arkadaşım var çelik sektöründe ve teknisyen kendisi 2000 net alıyor.Yeni bi mühendis almışlar.daha yeni mezunmuş.3000 net ile başladı dedi
 
hayirli işler gitmezsen mutlaka firmayı söylede aynı konumda başka arkadaşım var 1600 ytl ye çalışıyor..
 
Arkadaşın gibi birçok insan bu firmaya kariyer.net üzerinden başvuruyor.Onun özelliklerini bilmiyorum bu iş için yeterli mi.Fıransızlar ile çalışacak.Dolayısıyla ingilizcesi iyi olması gerekiyor.Otomasyonda iyi olması gerekiyor.
S7-200/300/400, PCS7, WinCC supervising sistemleri ve enstrümantasyon konularında çok iyi olması lazım.
 
Bugün istifa ediyorum.İnşallah hakkımda iyisi olur.
 
Ne diyelim,arkadaşım 3000 ytl ye yeni başlayan ilk defa duydum,özelliklerini bir sayarmısın
 
ODTÜ mezunu falan olabilir veya yurtdışı eğitim almış olabilir bilemiyorum.Tanımıyorum kendisini.
 
Aslında büyük ve köklü firmalar için 3000 YTL öyle abartılı bir rakam değil. Yanılmıyosam geçen sene idi, ABB firmasından genç mühendis arkadaş gelmişti santralimize ve ne kadar alıyorsun diye sorduğumda 3000 üzeri, ayrıca prim ve yol harcırahı da var demişti.Daha 2,5 ay olmuştu işe başlayalı ve Sakarya mezunu idi.İşe alım sürecinden bahsetti biraz,işte orası bayağı zorlu olmuş,o arkadaşın en büyük artısı tabiki yabancı dil olmuş.iki yabancı dil bildiğini söyledi,sanırım işe girmede de bu belirleyici olmuş...
 
walla bende yani mezunum ve akranlarıma göre çok iyi bir işim var. benimki net 1.700, üzeri bir rakamı bir tek netaş ta duydum. İngilizce eğitim gördüm ayrıca. Bencede çok iyi ozaman.
 
Slm

Arkadaşlar 9 aydır yeni işimde çalışıyorum.Öncesinde 8 senelik tecrübem var.Yöneticiler her defasında benden çok memnun olduklarını belirtiyorlar.
Geçen günlerde firmanın başka bir yerdeki fabrikası için teklif aldım.Şu an 4000 bürüt alıyorum.İnsan kaynakları müdürü 5600 bürüt önerdi.1 sene sonra da şeflik garanti ediliyor.O zaman 6600 brüt olacakmış maaş.Daha tokalaşmadık.Ben fiyatı yukarı çekmeye çalışıyorum.100 MVA lık bir fabrika.Şu an yaşadığım yer oldukça sosyal bir şehir.Ama taşınacağım yer pek sosyal değil.Sorumluluk çok fazla olacak.Sizce bu rakamlar şu an piyasa için nasıl görünüyor.Yer değiştirmeye değer mi.
 
Syn şaşkın

onu söylemeyim de.Şöyle söyleyeyim.Şu an 5 büyük şehirden birinde oturuyorum.Gideceğim yer iç anadoluda küçük bir ilçe.Dolayısıyla sosyal hayatım sıfıra inecek diyebilirim.Aslında maaşların diğer fabrikaya göre biraz fazla olmasının bir sebebi de bu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst