maaş durumları

Katılım
26 Eyl 2014
Mesajlar
121
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım.
Benim bir sorunum var özel bir firmada ( büyük bir firma ) elektrik teknikeri olarak çalışıyorum yaklaşık 2.5 senedir. Yakın bir zamanda başımızdaki şef işten ayrıldı. O giderken beni elektrik ustabaşı yaptılar ve şefin olduğu zamanda ben zaten sorumluydum o gittikten sonra dahada omuzlarıma yük bindi. 200 e yakın makine var 8-10 tane atölye var ve toplamda büyüklü küçüklü 400 e yakın güç panosu var. Fabrika çok eski ve bakımsız olduğu için iş güvenliği uzmanı olsun yangın uzmanı olsun üstüme çok gelinmeye başlandı. Benim iki teknisyenim daha var onlarda okuldan yeni mezun oldukları için herşey bende bitiyor. Şimdi sorum şu Biz gene iyi kötü idare ediyoruz Allah'a şükür kaza bela olmadı fabrikanın elektriksel sıkıntılarını bir şekilde hallediyoruz. 2017 de bana bu anlattıklarımdan dolayı maaşıma zam gelecekti ama duyduğuma göre fazla birşey vermeyecekler. Bu arada ben 1750 tl maaş alıyorum. Bu durum çok canımı sıkıyor işten ayrılmak istiyorum ama bu seferde bırakmıyorlar. İstifa edersem tazminat alamam benim ne yapmam lazım bana bir fikir verirmisiniz saygılar herkese.
 
Bence fırsati lehine çevirmeye bak kardeş.madem ustabaşı da işten ayrılmış,seni de bırakmaya niyetleri yok..O zaman kafandaki rakamı onlardan talep et.vermezseniz istifami vericem de..Yok mok derlerse basarsin istifayı çıkar gidersin.2,5 senelik tazminatı alsan nolur almasan nolur..Bunun için kendini ezdirme..1750 TL ye burdan çık ertesi gün herhangi bir firmada iş bulursun..Sadece sirti sivazlamayla olmuyor bu işler maalesef.hakkini iste.
 
Merhaba

Kolay Gelsin maaşın bence az .
Tabi ki arz talep mesalesi .

Elk Bakım onarımda , kesme açma , fen servisinde çalışsan daha fazla alırsın . ( yöreye göre fark edebilir )
1750 TL den az olacağını tahmin etmiyorum .

Bu kadar sorumlukla bu verilen maaş az diyorum , psikolojik durum ( sorumluk ) , sağlık etkisi .

Başka taraflarda iş bakıyorsan isitfa için önceden bildirim yapman gerekir .
Tam bilmiyorum ama bu şekilde olabilir .

İstifa halinde 4857 sayılı İş Kanunu’nun 17. maddesinde yer alan ihbar sürelerine uyulması gerekmektedir. İhbar süreleri çalışma süresine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta olarak belirlenmiştir.
Bunlara uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.

İşten ayrılma ( istifa ) halinde ne kadar süreyle aynı yerde çalışmaya ilişkin düzenleme iş sözleşmesinde yer alıyor olabilir. Bununla ilgili yorum yapabilmek için iş sözleşmesini incelemek gerekir.

Diğeri ise tazminat ne kadar tutacak 1 yıllık bir maaş desen 1.750 x 2.5 = 4.375 tl tam bilmiyorum .
değer mi ? değmez mi ?

Diğer bir ise anlaşmada yoksa ve şu gün maaş yatar şu gün alacaksın diye imzalamamışsan zamanında maaşını yatırmıyorsa iş avukatı veya iş hukuk forumlarından bilği alınıp bu gibi durumlarda tazminat alabilirsin vs gibi durumlar .

Bir de güzellikle ayrılmak ( anlaşmalı ) veya normal sistem referansta etkisi büyüktür .
( firmanın o yörede sayğınlığı ve söz sahibi olması )
yeni işte diğer firmanın bakış açısı ( yörenin küçük büyüklüğü ile eski firmanın etkisi )

Bizler senin kararında yardımcı olamayız . iyisi ve kötüsü , artısı ve eksisi ile çok yüksek maaşlı bir yer var
gideyim mi desen bile senin kaderinle oynayamayız .
Kararı sen vereceksin . Sağlıcakla kalın .

Kolay Gelsin .
 
Son düzenleme:
Bundan 3 ay önce çalıştığım firmaya işbaşı yaptım.Ben kocaeli körfez de yaşıyorum ve iş ararken şuan çalıştığım firmaya iş görüşmesine gittim istediğim ücret 2500tl di.Kabul etmediler biz bu kadar maaş veremeyiz dediler 1800tl+agi+servis+yemek+mesai ayrıca 2 maaş ikramiye 3 ayda bir yarım maaş olmak üzere verebiliriz dediler.Bu sırada başka bir fabrikada elektrik bakımcı arıyormuş oraya gittim orasıda ilk giriş agi dahil 1750 tl veririz 6 ay çalışırsan kadroya geçersin o zamanda alacağın maaş 2200tl olur dediler.Ama ikramiye yoktu orada ben şuan çalıştığım yeri hem çalışma saatleri hemde ikramiyesi için kabul ettim.
Şuan aldığın maaşı hiç tecrüben olmadan da alırsın madem size usta başılık vermişler üstünüze sorumluluk yüklemişler maaşınızıda yükseltmeleri lazım.Hiç kimse kusura bakmasın yetki vereceksin ama verdiğin maaş çırak maaşı olacak bu yanlış.İşyerinizde ikramiye ve yan ödeme durumları nedir bilmiyorum veya yaşadığınız bölge sanayii bölgesi mi iş durumu nedir onuda bilmiyorum.Ama aldığınız maaş çok düşük önce kendi şefinizle olmazsa müdürünüzle konuşun maaşınız 2000 tl nin üstünde olmak zorunda bu sorumlulukla!Bunu yapmıyorlarsa onlara işçi çoksa size de iş çok!Size belki derler şirket politikası nedeniyle bu kadar zam veremeyiz derlerse benimde şahsi politikam gereği çırak maaşıyla sorumluluk alamam ustabaşılığı alın ben den kimi verirseniz verin iş arıyorum iş bulduğumda da başka bir yere gideceğim dersiniz ve aldığınız bu maaşa başka bir işyerine işbaşı yaparsınız.
Bir insanın iş değiştirmesi kolay değildir.Yeni iş demek yeni sorun demektir yeni arkadaşlar yeni bir çevre demek umarım işyeriniz sizi anlar ve maaşınızı istediğiniz seviyeye getirir ama getirmezlerse bu maaşla sorumluluk almayın.Sonucu da buradan yazarsanız sevinirim.
 
Bartinda oturuyorum elektrikçi yanında çalışıyorum yaptığım is tesisat kompanzasyon panoları bakımı ve takibi aldığım 2bin lira iyi derecede plc ve kumanda biliyorum demek siz gibi fabrikada bakimci olarak çalışsam 2500 liranın altında kesinlikle çalışmam açlıktan olerim evde yatarım

Kendinizi hatcatmayin ısrarcı olun eşek olduktan sonra semer vuran çok olur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst