Mağaza Tavan Klimaları Kaçak Akımı Attırmaya Başladı

loopus12

Üye
Katılım
22 Eyl 2007
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
46
Selam ustalar,benim sıkıntım şöyle;
mağaza 2 katlı alt katta 2 adet üst katta 1 adet kartonpiyer tavana gömülü klima var,bunların herbiri trifaze 40 amper v otomatlarla sürülmüş 3 adet 40 amper v otomatta 1 adet 63 amper kaçak akım otomatıyla panoda bağlı vaziyette,klimalara enerji verdikten 5 dakika sonra kaçak akım atmaya başlıyor,40 amper v otomatları tek tek ayırıp denememe rağmen durum aynı,kullanılan malzeme siemens bunu çıkartıp yerine 80amper v otomat koyucam ama 200 lira fiat istedikleri için geri iadede olmadığı için müşteriyede fiatı fazla geldiği için takamadım ne önerirsiniz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kaçak akım rölesini devreden çıkarıp W otomatlara direk enerji ver eğer herhangi bir W otomat atmıyorsa sorun Kaçak akım rölesindendir. Fakat kaçak akım rölesini çıkarınca W otomatlar gene atıyorsa tesisatta yada cihazlarda problem vardır.Bunu da anlamak için cihazların enerji kablosunu tesisattan söküp enerji vermen gerekir.
 
Kaçak akım rölesini devreden çıkarıp W otomatlara direk enerji ver eğer herhangi bir W otomat atmıyorsa sorun Kaçak akım rölesindendir. Fakat kaçak akım rölesini çıkarınca W otomatlar gene atıyorsa tesisatta yada cihazlarda problem vardır.Bunu da anlamak için cihazların enerji kablosunu tesisattan söküp enerji vermen gerekir.

direk değilde 63 amper kaçak akımı söktüm yerine düz v otomat taktım nötürü klemensle şöntledim bu sefer de (burası istanbul kurtköyde viaport alışveriş merkezinde bir dükkan) alışveriş merkezinin ana kontrol odasındaki kaçak akım veya kompak şalter attı,ana ünitedeki kaçak akım sistemini iptal ettirmiyolar mecburen atıyor
 
kaçak akım rolesi niye açar.bunun cevabını mutlaka hepimiz biliyoruz.
açtıran sebebi bulmamız gerek.roleyi iptal etmek çözüm değildir.sizin arızanız faz toprak değilde nötr toprak olabilir.biraz daha inceleyin isterseniz.kolay gelsin.
 
vallahi bu sorunu bumak zor klimalar kaçak var yada tesisatta bunuda klimaları devre dışı bırakıp denemenle analrsın eğer devre dışı bıraktığın dada aynı sorun varsa sorun tesisatta kaçak vardır yok düzeirse sorun klimada dır
 
Üç fazlı düzenlerde motor devrelerine Kaçak Akım röleleri bağlandığında röle açar .zaten siz de nötr'ü klimaların ayrıca çekilmesi gereken topraklama devresi yerine gövdesine bağladığınız için (nötr şöntlediğinizden bahsediyorsunuz) ana kumanda odasındaki K.A.R atmakta. İşletmenizdeki K.A.R atmaması için veya asızayı bulabilmek adına ilk önce klimalardaki topraklama uçlarını söküp bir deneyin şayet K.A.R açmazsa bilin ki klimalarda kaçak var.
 
ustam zaten klimaları bağlayan firma klimaların toprak hattını bağlamamış yani durum senin dediğin gibi buna rağmen mağaza açılalı 6 ay oldu ,6 ay atmamış k.a.r şimdi atmaya başlamış
 
Elektrik öyle bir meret ki hani mikrop :) gibi desem yeridir.Zamanı geldiğinde hataya göre ortaya çıkıp işleri karıştırır :). Klimalarda da şöyle (benim öngörüm) bir durum gerçekleşmiş olabilir .Klima motorlarında kalkınma anında veya çalışma esnasında gövdeye kaçak verip bağlı olduğu düzendeki ilk K.A.R 'a devreyi açtırmaktadır. Sizin yapacağınız en akıllıca hareket klimanın yetkili bakımcılarını(servis-Türkçemizi iyi kullanalım-) gerekli tetkikleri yaptırmanızdır. Bir de klimanın elektrik bağlantılarını denetlemenizi tavsiye ederim gevşek bağlantı neticesinde de motor yüklenmesi sırasında gövdeye kaçak meydana gelebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst