M241 Plc yi internetten kontrol etme sorunu

Ben şöyle yaptım cep telefonumdan evimdeki ttnet global ip sini girdim cep telefonu hattım Turkcell ama girdiğim global ip ye bağlanamadım. Bu da ayrı bir sorun tabiki.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Modemin NAT ve Firewall ayarlarından yönlendirmeleri yapmanız lazım...Ama bence en temizi VPN özellikli modem ve VPN ile bağlanma...
 
plc üzerinden de
Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim. Evimde boş zamanlarımda plc çalışması için kullandığım Schneider M241 plcmi ethernet ağım üzerinden çok kolay bir şekilde kontrol edebliyorken plc mi internet üzerinden de kontrol etmek istediğimde başarılı olamıyorum. Plc ye port ta açmama rağmen Global İp mi yazıp yanına ilgili portuda ekliyorum ama yinede plc web arayüzüne bağlanamıyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Anladığım kadarıyla web tarayıcısı üzerinden değişiklik yapmak istiyorsunuz. SoMachine ile değil. Programı SoMachine 4.1 ile yaptığınızı düşünüyorum. Visualization sayfası oluşturup, Visualization Manager'dan da WebVisualization ekledikten sonra. http://PLC_IP_ADRES:8080/webvisu.htm yazarsanız ulaşabilirsiniz. Ben M241 kullanmadım, ama M258 http://PLC_IP_ADRES/ yazdığınız zaman bir sayfa çıkıyor ona ulaşmak için 80 portunu PLC IP'sine yönlendirmeniz gerek. Eğer WebVisualization sayfasına ulaşmak isterseniz 8080 portunu PLC IP'sine yönlendirmeniz gerek.

Bazı servis sağlayıcılar Carrier-grade NAT denilen bir sistem kullanıyorlar, eğer öyle ise port yönlendirme çalışmaz. Modem arayüzünden WAN IP'nize bakın whatismyip.com adresindeki ip'niz ile aynı olması gerek, eğer farklı ise port yönlendirme çalışmaz. Bazı modemler de 80 portu yönlendirmeye izin vermeye bilir, onda da dış port 81 iç port 80 yazarsanız http://PLC_IP_ADRES:81/ yazarak PLC'nin kendi arayüzüne ulaşabilirsiniz.
 
Slm. Normal şartlarda internete bağlandığınız modeme plc ve siz direkt bağlı iseniz tarayıcıya plc ip sini yazmaniz yeterli olacaktir. web server özelligini aktif etmek kaydi ile. Fakat farkli bir modemden internete girip farkli bir modeme bağlı olan bir plc ye bağlanmak istiyorsaniz plc nin bağlandığı modemin routher ozelligi olmali ve plcye port yönlendirilmesi yapilmali.

Merhaba. Yerel ağa bağlı pc de arayüze ulaşırken başka pc de aynı wifi ye bağlanarak ulaşamıyorum. Ancak o pc den PLC ye yükleme yaptıkdan sonra ulaşabiliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst