Mıknatısla Elektrik Üretme

arkadaslar ben yaklasık 7 yıl once bu manyatık motor uzerınde baya bır kafa yormustum ozamalar 200tl neo mıknatıs aldım ve bunları bır sekılde donderdım sonra 6 v dınemo bagladım gucu yetmedı bu dınamoyu bagımsız yaptım yanı ıplık fabrıkalırda ıp sararken manyatık olusmasın dıye mıklnatıs kulanılıyor naylon ıplerde bıraz donderdıkten sonra duruyordu sonra kutup yapmak ıcın manyatık bır bobın sardım bunula bır 2 sanye bır akım gondererek gucunu artırdım sonra 6 v akım elde etmeyı basardım ama dınamo yuk altın gırdıgınde zorluyor dınemoyu bence pıston seklınde bır dınama basarılırsa belkı olur bırde oyle bırsekı takıldıgınız bır konu olunca soracak kımse olmuyor etrafınızda hata bıraz abartım vakumlu bır dolaba bıle koydum ve dunya paralel olmaını bıle denedım bence harcanan para hıc onemli degıl pasardıtan sonra edıson ampul 917 hatadan sonra bulmus
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba;
Konu başlığını görünce aklımdaki sorulara cevap bulabileceğimi düşünmüştüm. Yazılanları okuyunca biraz hayal kırıklığına uğradım.. Tabi ki enerji üretmek herkesin aklında olan bir konu. Tartışma kısmı sanırım 18 sayfa ve onlarca atışmadan sonra tamamlanmış.

Sizden ricam bilgisi olan arkadaşlardan aşağıdaki sorularıma cevap ya da bilgi için yönlendirme rica edeceğim.

1. Mıknatısların güc hesabı nasıl yapılır?
2. Mıknatısları enerji üretmek için kullanırken NSNS şeklinde mi dizmek gereklidir. Başka bir dizim şekli var mıdır? NNSS NNSS gibi
3. Mıknatıslarda ki manyetik alanı elektriğe çevirirken gerekli olan bobin sayısı sarım sayısı ve tel kalınlığı hesabı nasıl yapılır.
4. Mıknatıslar diziminde sü şekilde ki dizim üretilecek enerjisi iki katına (kayıpları şuan düşünmezsek) çıkar mı? mıknatıs grubu + sarımlı tel grubu tekrar + mıknatıs grubu
5. Mıknatıslarla tel grubu arasında ki ideal boşluk ne olmalı?
6. Bobinlerin genelde 3 grup ve 4 lü şekilde gruplandığını gördüm avantajı nedir? A1A2A3A4 B1B2B3B4 C1C2C3C4
7. Mıknatıs sayısını arttırmak üretilen enerjiyi doğru orantılı arttırır mı yoksa bir noktadan sonra ters etki yaratır mı? 8 alt 8 üst terine 12 alt 12 üst e mıknatıs koymak gibi.

Sorduğum soruların basitliği bilgi eksikliğimden kaynaklanmakta. Sorulara cevap aradım fakat onlarca formül içinden çıkamadım.
Amacım küçük çaplı rüzgar türbini yapmak. Hobi amaçlı. Prototip olarak yapıp işim elektriksel kısmını görmek istiyorum. Tabi yukarıdaki sorular aklımı kurcalamakta.

İyi niyetli yaklaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Olumsuz cevaplara çok şaşırdım. Bende uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum. Acaba aşağıdaki video bütün konuyu özetlemiyor mu? Sonsuz olacak demiyorum ama daha büyük materyallerde yıllarca çalışabilecek bir sistem olacağı düşüncesindeyim.[video=youtube;zp1BmmwzCu8]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zp1BmmwzCu8[/video]
 
böyle video'ların birde nasıl yaptıklarını yani işin arka yüzünü gösteren video'su olabiliyor birde onu bul bak.
 
ben denedim 180 mm capında bi rotor yaptık . ortada rulmanlar... ama dönmedi.. itici büyük mıknatısı yaklaştırıp ucaklastırdımızıda bi döngü aldık.. ama orda da yaklaştırıp uzalaştırma için bi enerji var. yaklaştırıp uzaklaştrma için harcanan enerji alınandan düşükse sonsuz enerji döngüsü elde edilebilir. bunun içinda bi iki çalışmmaız oldu ama itici mıknatısı bir mil bagladık... rotora da kenarına bir yükselti farkı oalcak sekilde parça koyduk... dönerken yükselti saglayan parça mili çarpacak mil yukarı kalkıacak...düşerken rotoru tekrar dönderecek... sistem kabaca bu... ilk baş elle bi hız verdik döndü. boşta döndermemizden daha uzun süre döndü fakt sonuc itibari ile yine durdu..
 
arkadaşlar mıknatısla en fazla gerilim endüklersiniz..hadi çok küçük de olsa akım akıtırsınız ama üreteceğiniz güç büyük bir değer olmayacaktır.ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamak ve hali hazırda başını alıp gitmiş olan enerji ithalatının önüne geçebilmek için megawattları da geçtim gigawattlar kapasitesinde güce ihtiyacımız var..bir mıknatısla en fazla 3-5watt enerji üretilebileceğinizi varsayıyorum..yani mıknatısla bu büyük açığı kapatabileceğimizi sanmıyorum..yani bulsanız da nükleer enerjinin önüne geçemeyeceksiniz..

örneğin kendi kendine giden bir bisiklet bulsanız bile bilmem kaç tane bisikleti bir araya getirerek 20 tonluk bir yükü taşıyamazsınız.20 tonluk yükü ancak tır çeker.yani mıknatısa yapacağımız yatırımı nükleer santrale yaparız daha iyi..bazısı da diyor ki herkes evinde kullansa en azından talep güç azalır.kusura bakmayın da nüfusunun belirli bir yüzdesinin elektriği zaten bedava kullanacak kadar haysiyetsiz,kalan belli yüzdesinin de o haysiyetsizlerin yerine gıkını bile çıkarmadan elektrik faturası ödediği bir ülkede kimse küçük çaptaki enerji üretimine yatırım yapmaz.çabanızı destekliyorum ama başarılı olsanız bile mıknatısla elektrik üreten bir sistem atıyorum bir cep telefonu kadar rağbet görmeyecektir.olaya ekonomik açıdan bakışım bu yöndedir.


bi baraj yapmak kaç yıl sürer bi baraj ömrü kaç yıldır.. almanya da nükleer santraller 2022 de bitiyor. böle bi sistem yap. 1 watt üret saatte sonsuz enerjiden bahsediyoruz... git çölün ortasına koy bunu...suyu yok güneş yok nükleer yok.. 7/24 calıssın..
 
Arkadaşım benim fikrim eğer imkanların yetiyorsa hiç durma defalarca dene . . . Olmaz ise de olmasın.
Bende sudan hidrojen çıkartarak birkaç proje yaptım. Sonuç basardım. Ama internette buldum adamlar yapmışlar 600,00 Tl ye arabalara takıyorlar. Gülümsedim ama olsun ugrastım denedim basardım bunlar yeterli dedim kendimce...

Fakat bazı arkadaşlar işe yaramaz ürünler satmaya çalışırlar birilerine para kaptırma filan demiş onada %100 katılıyorum. Bu husustada dikkatli ol. Umarım başarırsın.
 
Evolution of Perpetual Motion: A WORKING Free Energy Generator - YouTube

bu ve buna benzer videolarda anlatıldığı gibi yapılabiliyor. mesela bu videonun 2. mi yoksa 3.cü mü ne dakikasında tahtadan yapılmış bir mıknatıs düzeneği varya. çarkın yanındaki tahta yukarı vurduğunda mıknatısı uzağa ittiriyor. o sistemin aynısını neodyum muydu ne idi o mıknatıs ile bir arkadaşım yaptı. sistem çalışıyor. güzelde dönüyor fakat yüke bindiği zaman duruyor. birde sürtünmeden dolayı durduğu da oluyor. bu sürtünmeyi en aza indirerek bunun devamlı dönmesini sağlamak mümkün ama yüke bindiği zaman yani küçük bir dc motora bile bağladığın zaman dönmeyi kesiyor.
 
mıknatıs ile olacak olay değil bu ancak videodaki gibi küçük motor çevirir bu kadar mühendis düşünemedide biz düşündük
bende uzun zamandır araştırıyorum bu enerji işini belki rüzgar türbini yapılıp rüzgarın az estiği yerlerde yardımcı olacak şekilde kullanılabilir yada karışık şekiller denenebilir ben köyde çok eski bir saat gördüm saatin altında bir kol var ucu yuvarlak genişçe
sürekli sallanıyor sağa sola kolun iki yanına mıknatıs yerleştirilirse biri diğerine iter diğeri birine iter belki bu şekilde sistem çalışır
örnek olarak verdim işlerim çok yoğun uğraşamıyorum yılbaşına doğru bir alternatör alıp işi iyice ileri götüreceğim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst