Müzik seti ses düğmesi arızası.

540volt

Üye
Katılım
7 Haz 2021
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar. Vestel 85cd müzik setinin ses açma kısma düğmesinde bir sorun var sanırım. Sesi en sona kadar açsakta ses çok kısık geliyor veya kafasına göre çalıyor. Bizde bu yüzden müzik setinin içini açtık ve o ses düğmesinin bağlı olduğu kartı bulduk ve çıkardık. Sonra aynı müziği tekrar açtık. Ses yine kısıktı ama düğmeye dokunduğumuz an ses bayağı yükseliyor, hep yüksekte kalıyor ayar yapmıyor ve elimizi çekince gidiyordu. Bunun sebebi nedir? Yardımlarınızı bekliyorum. Fotoğraflarını paylaştım. Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • ıa.jpeg
    ıa.jpeg
    240.2 KB · Görüntüleme: 30
  • ım.jpeg
    ım.jpeg
    183.9 KB · Görüntüleme: 24
Potansiyometreyi temizleyin kurtarmıyorsa değiştirin ya da tamirciye götürün. Tamirciler bunun için var.
Selülozik tiner ile temizlemeyi düşünüyorum. Olmazsa tamirciye götüreceğim. Bu soket biraz değişik elinde olmayabilir. Normal potansiyometre bağlanmazmı oraya? Bunları soruyorum. Çok masraf çıkmasın istiyorum çünkü. Bazı tamirciler ufak bir parçaya 100 200tl isteyebiliyorlar. Kendi elimde yatkın lehim vs işlerine.
 
Normal potansiyometre de bağlanabilir. Ancak 3-5 liralık potlar iş görmez kısa zamanda bozulurlar.
 
Tiner kullanmayın. Yağlı kontak spreyleri var onunla temizleyin. Denemek için alkol kullanabilirsiniz kolonya da kullanabilirsiniz ama olması gereken kontak spreyi.
 
Tiner kullanmayın. Yağlı kontak spreyleri var onunla temizleyin. Denemek için alkol kullanabilirsiniz kolonya da kullanabilirsiniz ama olması gereken kontak spreyi.
Aynen. WD40 tiner gibi şeyleri tavsiye etmiyorlar. Kolonya ile deneyeceğim. Olmazsa yuvarlak pot alıp kablo yardımıyla oraya bağlamayı düşünüyorum. Ama nasıl bağlanır bir bilgim yok. :)
 
kolonya olmaz su var onda saf alkol ve ince yağı enjektöre çek salla uygula.
 
Herkese teşekkürler sorun selülozik tiner ile temizleyince çözüldü. 😁
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst