Müziğin Ritmine Göre Yanan Ledler...

Katılım
13 Tem 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
37
öncelikle herkese selamlar.

arkadaşlar. elektrik elektronik müh. 3.sınıf öğrencisiyim.
malesef mikroişlemciler dersinden kaldım ve şu anda bu dersi geçmeye uğraşıyorum. bende bu yola baş koymak ilkesiyle program yapmaya başladım. 2 günde seven segment yada karaşimşek gibi buna benzer devreleri yapıp çalıştırdım.ANcak şimdi müziğin ritmine göre yanan ledler yapmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. hertürlü önerinizi bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim...
 
müziğin ritmi bellimi eğer belli degilse devreni yaparsın müzik kulagı olan bir yerden yardım alırsın benim önerim bu birde daha önceden senin söyledigin şekilde bir yerde izlemiştim gerçekten güzel oluyor adreslerini bulursam paylaşırım ...
 
mert 13
müziğin ritmi belli değil zaten amaçta o ritme göre coşturmak. diğer türlü belirli bi müziğe yapmak için yani bi gunde program yazarım heralde kolay olyr ama her müziğe göre değişen ritim ayarlı bişey yapmak istiyorum yardımın ve fikrin için tesekkur ederim..
 
bunun için sadece mikroişlemciler dersi için kaynaklar yetmeyebilir.
analog haberleşme ve digital haberleşme ders notlarından yararlanabilirsin.
tahmin edersem sesin frekansına ve genliğine göre devre tasarlaman gerekir.
 
öncelikle frekans gerilim konvertörü yapmanız gerekir alacagınız gerilimi analog digital konvertörden geçirdikten sonra mikro işlemci ile işleyebilirsiniz
 
80 li yıllarda aldığım oto kolonlarında böyle bir sistem vardı, kolonların ortasında lamba vardı ve basa göre yanıp sönüyorlardı. Teypden gelen ses çıkışları küçük bir kutuya bağlıydı bu kutu ayrıca aküden besleniyordu üzerindeki ayarlı dirençlede ışığın şiddeti ayarlanıyordu.
Bendeki lamba yakıyordu, sen led yakmayı düşündüğüne göre, teybin çıkışından alacağın enerjiyi biraz yükseltmek senin işni görecektir.
 
sayın mert13
videoyu izledim gerçekten çok güzel olmuş. ancak sadece videoyla iş bitimiyorki. alt yapı lazım. ilgine çok teşekkür ederim. ama video gerçekten süper :D
 
sayın tandogan, ahmet çelik, adem usta
dediklerinizden anladığım kadarıyla sadece pic le bu iş olmayacak. öncelikle ben bu sistemi bilgisayarıma bağlamak istiyorum diyeliö. ve budemek oluyorki bilgisayardan bi çıkış almalıyım bu da ses le alakalı bi çıkış olmalı yanılmıyorsam buda yaklaşık 12 volt gerilimli yani en yuksek seviye bir vu metre(iç yapısını bilmiyorum sadece arastırdım ve vunmetre karsıma cıktı) ile olacak daha sonra bu vu-metreden aldıgım cıkısı pic e baglayıp devremızı yapıcam.
yalnız burdan sonrası onemlı cunku bırden fazla yaklasık 100 led yakmak ıstıyorum kullancagım pic 16f877a ve en fazla 32 cıkıs alabılrım ve bı portlardan bırını kullanırssam cıkısım yaklasım 24 e duser oncelıkle 24 cıkısla 100 ledı nasıl yakarım ve vu metreyle yada sızın herhangı bı onerınızle bu dewreyı nasıl tamalarım.? bu konuda gorus bıldırırsenız cok mutlu olurum.
tandogan hocam(sızı ozellıkle takıp edıyorum )yaratıcı fıkırlerınız var ozellıkle sızden yardım beklırum.
hepinize cok tesekkur ederım.
 
ses ışık modülatörlerini biraz araştırırsanız size daha faydalı olacağını düşünüyorum benzer bir uygulamayı çok önce bant geçiren filtreler kullanarak yapmıştım siz frekeans aralıklarınızı belirleyip yazacağınız programla aynı şeyiyapacaksınız çıkışta transistör yardımıyla ledlerinizi seri yada paralel bağlayarak çalıştırabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst