Müstakil Dairede Topraklama

karakaya19

Üye
Katılım
21 May 2021
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
25
Herkese merhabalar.40 50 metrekare civarı köye bir ev yapacağız.Evin topraklaması için galvaniz şerit döşemek gerekli mi??
Yoksa sadece topraklama çubuğu çakıp kabloyu sigortaya getirmek yeterli mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
tabi yapabilirsiniz. çubuk kullanmak yeterli olur. önemli olan uygun dirence ulaşabilmeniz. nemli toprağı bulmak için uğraşın. tavsiyem tek uzun bir çubuk yerine, birkaç çubuk kullanmak daha sağlıklı olur. 15-40 mm2 çapında olanları kullanabilirsiniz. ufak bir bara ile de evin tüm sistemlerini ortak bir noktada toplamanız da büyük fayda sağlar.
 
Yeni yapilan betonarme binalarda insaat demirleri de topraklanacak diye bir sey duydum. Varmi boyle bir sey?
 
Yeni yapilan betonarme binalarda insaat demirleri de topraklanacak diye bir sey duydum. Varmi boyle bir sey?
Galvaniz şeritler inşaat demirlerine bağlanıyor.Dolaylı olarak inşaat demirleri de galvaniz şeritler gibi topraklama çubuklarına iletkenlik görevi yapıyor
 
Bu hususlarda ekonomik ve fiziksel kolaylık sağlamak adına basite kaçmak kabul edilecek bir durum değildir . Gerektiği anda insan hayatını kurtarmak gibi misyonu ve vizyonu olan bir tesisatın kurulması hususunda basite kaçan uygulamalara onay vermekte hiçbir teknik personele yakışmaz . Hele ki kaçak akım rölesinin bile büyük ihtimal bağlanmayacağı ; o çakılan tek kazığın yerinin ve ne halde olduğunun bile unutulacağı böyle yerleşim yerlerinde . Kaybedilecek bir insan hayatının bedelini hiçbir maliyet karşılayamaz. Teknik personelin yapması gereken doğru ve gerekli olanı izah etmek ve açıklamaktır . Yoksa ben yaptım oldu uygulamaları zaten yapılıyor ve yapılacak .
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst