Müslüman olan kadına 5 milyon dolar tazminat!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
ABD'nin dev telekomünikasyon şirketi AT&T, Müslümanlığı kabul eden Hristiyan kadına ayrımcılık yapmaktan 5 milyon dolar tazminat ödeyecek.
El Arabiya'nın haberine göre mahkeme, şirketin "düşmanca çalışma ortamı" yarattığına hükmederek, Müslümanlığı kabul eden 41 yaşındaki Kansaslı Susann Bashir'e 5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Jackson Bölge Mahkemesi, teknisyen olarak işe başladıktan 6 yıl sonra, 2005'te Müslümanlığı kabul etmesinin ardından kendisine ayrımcılık yapılmaya başladığı için AT&T'nin Southwestern Bell birimine karşı dava açan Bashir'i haklı buldu.

Şirketi dava ettikten sonra, 2010 yılında işten de atılan Bashir'in avukatı, başını örtmeye başladıktan sonra amirlerinin ve çalışma arkadaşlarının müvekkiline "terörist" gibi isimler taktığını, cehenneme gideceğini söylediklerini, başörtüsü yüzünden hakaret ettiklerini, hatta başörtüsünü çıkarmak isteyen birinin fiziksel saldırısına bile uğradığını belirtti.

AT&T sözcüsü Marty Richter ise kararı temyiz edeceklerini söyledi.
Sözcü, şirketin mükemmel yazılı politikaları bulunduğunu, bu politikaların izlenmesi halinde böyle durumların olmayacağını ifade etti.

Alıntıdır Kaynak: Msn Haber
 
Binbaşım öncelikle İslamı seçen hanımefendiyi sonrada onu haklı bulan mahkeme heyetini tebrik ederim.Demekki oradaki insanlar bile insanın dış görünüşü değil beyni önemli diyerek doğru bir karar vermişler.Ne diyelim darısı diğer mağdur kardeşlerimizin başına....
 
Bu dünyada 5Milyon Dolar Ödeyip kurtulurlar belki ama gerçekten müslüman olduğu için eziyet ettilerse ebedi alemde onları sıkıntılı bir hesap bekleyeceğini tahmin ediyorum Allah(C.C.)'ın izni ve inayetiyle. Allah(C.C.) islah etsin.
 
Bu olaylar sadece bize yansıyan küçük kesitler. Genel itibari ile tüm müslümanlara bu gözle bakıyorlar artık dünyada
 
Yurtdışında belli sebeple bulundum malesef bu tür tepkilerin binlercesinden bu sadece biri.Bazıları konuşuyor ama ülkemiz bu konuda en fazla saygı duyulan ülke
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst