münferit kompanzasyon

akin_yil

Üye
Katılım
20 Ocak 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
36
tarla sulamak amacıyla kullanılan motora kompanzasyon yapmam gerekiyor tek bir motor var rölesiz yapmak istiyorum ayriyeten kondansatör kontaktörü kullanmam gerekir mi yoksa direk motor kontaktörlerinden kondansatörü devreye alsam çıkarsam olur mu?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Eğer Motor kontaktörüne bağlarsan Bu kontaktörün ömrünü azaltırsın. Ayrı bir kontaktör ile Hatta mümkünse kompanzasyon kontaktörü ile bağalaman en doğrusudur.
 
Sn. Ertek68'e ilaveten, kondansatör gücüne göre bir de sigorta olursa devrede daha iyi olur.
 
güç kontaktörü ile aynı kontaktan kullanırsan kontaktörün ömrü azalır.Ayrıca kalkma süresi uzar.Motoruna yıldız ucgen yol verıyosan kondansatör kontaktörünü ucgen ıle aynı anda sısteme alırsan uygun olur.
 
Merhaba kuracağın sistemi kısaca söyleyeyim.
Gücünü belirtseydin daha ii olacaktı.Neyse motorun muhtemelen yıldız üçgen çalışyordur.Buna ek olarak kondansatör+kompanzasyon kontaktörü+ve de 3x sigorta olacaktır.Yıldızdan üçgene geçeceği zaman da kompanzasyonunu da devreye alacaksın.Ki motorun çalıştığında kompanzasyonun da devreye girsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,961
Mesajlar
913,924
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst