Mültimetre tavsiyesi (2x1.5v pil beslemeli ve ucuz)

@LUTFiBEY Hayırlı olsun.Kompak bir cihaz.Eğer biraz özenli kullanılırsa uzun yıllar dayanacak gibi duruyor.Güle güle kullanın.
Aslında, bu yeni multimetre yi almamın bir macerası var.Bu başlığı yaklaşık 2 ay önce açtım. Olacaklardan da haberim yoktu.
Görselde gördüğünüz her iki multimetrede bana ait ve şu anda çalışıyor.
Bu her iki multimetrenin de, sık sık kapanmasından dolayı kontakt yada pil sorunu olduğunu zannediyorDum. Malum şarjlı pillerin tanesi 1,2 volt. Ama cihazlar bazen çalışıyorlardı.
Bir ay önce kullandığım soldaki ANENG8008 YİNE TUTUKLUK YAPTI. Ms40 sprey fazla sıkmış olacağım ki, LCD ekranın altı grileşti. İçini açtım, (İÇ İŞÇİLİK MÜKEMMEL) LCD yi sildim, lakin komütatör kartı üzerindeki nedenini bilmediğim aşırı YAĞI (ESAS SORUN BUYMUŞ) silerken komütatör pinlerinden ikisi yere düştü. Toparlamaya çalışırken 5 tane boş pin yuvasının yerinde yanlışlık yaparım dedim. Bu cihazlar iflah olmaz diyerek @Ar-kur-Tek hocamın tavsiyesini sipariş ettim.Üç gün sonra ANENG 8008 in pin şemasını yabancı bir siteden buldum.Pinleri taktım ve vernik ile (kibarca bir daha düşmemesi için) yapıştırdım. Cihaz şimdi kalıp gibi sapasağlam çalışıyor. Sanırım bu yağlanmaya da sprey sebep oldu.

NOT; Bana sorunsuz ve ucuz bir Kontak sprey lazım. Marka önerisi olursa sevinirim.

Sağdaki MASTECH MS8239c ( dijital de ilk göz ağrım sayılır) bir kontrol edeyim Bu temassızlık nedir dedim. Kartı sökmem ile beraber LCD kısmı darmadağın oldu. Açıkçası Tamire/bakıma uygun bir cihaz değil.İç düzen planlaması kötü ve eski Rus işi tantal kapasitörler kullanmışlar. SMD tekniği hiç bir yerinde yok. Bunun da kartını sildim ve tamamen dağılan LCDyi zor toparladım. Tam kapatırken PİL kontağını sağlayan yayların, pil yuvası ile temassız olduğunu anladım. Küçük bir oynama ile bunun da sorunu düzeldi. Şimdi bu da sapasağlam çalışıyor.
Macera bu.
Zamanında paraya kıyıp kalite bir Analog almadığına çok pişmanım.
İyi akşamlar.
IMG_20201001_191814.jpg
 
Son düzenleme:
Genelde bazı hassas cihazlarda 1.2 nominal volt'taki şarjlı pil önerilmez. Şarjlı pil kullanıldığında ölçmede bir fark gördünüz mü?
 
Genelde bazı hassas cihazlarda 1.2 nominal volt'taki şarjlı pil önerilmez. Şarjlı pil kullanıldığında ölçmede bir fark gördünüz mü?
1.2 volt yada 1.5 volt gibi Ayrı ayrı denemedim. Netice itibari ile, lowBat Uyarısı vermedikçe benim için her şey normal.
Beklemeli cihazlarda GP recyko hafızalı şarjlı pil kullanırım. Her ne kadar anlık akım düşük ise de;
Ev kantarı, klima kumandası ve Şarjlı multimetre gibi haftada bir kullanılan cihazlara bu pil iyidir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst