Mühendislik Tamamlama ve Ders Standardizasyonu

durceylan

Paylaşımcı üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
879
Puanları
131
Yaş
50
Değerli arkadaşlar merhaba,

Şu günlerde teknik öğretmenler için YÖK'te tamamlama programı ile ilgili görüşmeler yapılmaktadır.

Tüm arkadaşlarımızın bilmesi gereken önemli bir konu ders standardizasyonudur. Türkiye genelindeki mühendislik fakültelerinde okutulan dersler birbirinin aynı değildir. Aynı olan sadece uygulamalı ve teorik ders saat sayısıdır.

Örneğin, Fatih Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği programı ile Selçuk Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği programı aynı değildir. Sadece mezun olmak için gerekli olan ders total saatleri aynıdır.

Bu durumda Teknik Eğitim Fakülteleri ile Mühendislik Fakülteleri arasında isim haricinde bir fark olmadığı görülecektir.

Tüm arkadaşlarımız bu durumu dile getirerek YÖK'e dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Hakkını ara, aramazsan vermezler.

Unutmayınız... Mühendislik fakültelerindeki dersler standart değil... Aramızda hiç bir fark yok... Sadece isim farkı var..

Ayrıca ÖSYS sınavlarında düşük katsayı uygulaması olmasaydı, Teknik Eğitim Fakültelerine değil Mühendislik Fakültelerinde okuyacaktınız, puanlarınız başta kesildiği için Teknik Eğitim Fakültelerinde okumak zorunda bırakıldınız. Teknik Eğitim Fakültesinde okumak sizin tercihiniz değildi.

Ayrıca bu duruma karşı çıkan mühendislere sözümüz var. Teknik Öğretmen olarak görev yapan mühendisler işgal ettikleri kadroları terk etseydi, mühendislik talep eden teknik öğretmenler atanırdı ve böyle bir talep ortaya çıkmazdı.
 
bu yazının altına imzamı atarım.tebrik ediyorum sizi ama atı alan üsküdarı geçmiş.hiçbir açık kapı bırakmıyorlar.ben gittiğim heryere basbas bağırdım teknik egitm fakultesi ile muhendislik bölümü arasında aman aman bir uçurum yok.alt tarafı bir iki ekstra ders var.hepsi bu
 
vet kesinlikle bu konuda haklısınız inşallah bunu büyüklerimizde anlar ve en kısada bu problemi çözerler.
 
Değerli arkadaşlar,

Mühendislik tamamlama eğitiminin uzaktan eğitim modeliyle yapılması için, aşağıda verilen linkten dilekçeyi indirerek yazıcıdan çıktısını alınız. İlgili bölümü doldurduktan sonra da YÖK'e faxlayınız. YÖK'ün fax numarasını YÖK'ün web adresinden alabilirsiniz.

Aktif Reaktif Kombi Sayaçlar
 
Değerli arkadaşlar,

Mühendislik tamamlama eğitiminin uzaktan eğitim modeliyle yapılması için, aşağıda verilen linkten dilekçeyi indirerek yazıcıdan çıktısını alınız. İlgili bölümü doldurduktan sonra da YÖK'e faxlayınız. YÖK'ün fax numarasını YÖK'ün web adresinden alabilirsiniz.

Aktif Reaktif Kombi Sayaçlar

sabahtan beri bu konuyla ilgili forumları okuyorum okuyorum sizi gerçekten anlamakta güçlük çektim sayın durceylan , şu başlıkta https://www.kontrolkalemi.com/forum...lim-gercek-manada-teknik-ogretmen/sayfa2.html teknik öğretmenlerin çabasını anlayamıyorum tarzından falan konuşmuşsunuz daha yasa ortada yok iken daha sonra yasa çıktıktn sonra forumun her tarafına resmen teknik öğretmenlerin avukatlığını üstlenmişssiniz , siz mühendismisiniz yoksa teknik öğretmenmisini anlayamadım ama burada siyasi mantığıda katarak böyle yaklaşım göstermeniz çok manidar ama içim rahat ki mühendisler zek adamlardır herkesın niyetini çok iyi anlarlar
 
mühendisle teknik öğretmenlerin eğitimleri arasında far var yada yok sonuçta önemli olan dışarıdaki iş ve piyasa.piyasa teknik öğretmeni tanımyor veya ters geliyor.Eğer piyasa teknik öğretmenleri mühendis gibi görseydi hiçbir teknik öğretmen gidip mühendis olmaya kalkışmazdı.fabrika veya özel şirket olsun adamlara teknik öğretmenim dediğiniz zaman adamlar şaşırıyor öğretmeninin ne işi olur burda diye.bize sadece okullarda iş var.piyasada meslek lisesi olsun yüksek okul mezununun bilindiği kadar tanınmıyoruz.atamalar zaten tıkandı bir daha açılacağada benzemiyor.Asıl yapılan yanlış en başında yapılmıştır.İlk önce mühendis eğitimi ve ünvanı verilecekti daha sonra isteyen formasyonunu alıp öğretmenlik başvurusu yapabilecekti.o zaman ne teknik öğretmen zaruri durumlara düşme olasılı ortadan kalkacaktı .mesleki eğitim veya teknik eğitimin içinde tıkanıklıktan başka hiçbirşey yok nereye giderseniz gidin.Bir ara tef kapandı diyolar bir teknoloji fakültesi açtılar herşeyi ağızlarına gözlerine bulaştırmaya devam ediyolar.İleriki yılları düşünürseniz mesleki teknik eğitimin gidişatının daha da kötü olacağından benim hiç şüphem yok.
 
iki yıllık mezunu teknik öğretmenlik yapan arkadaşlar var onlara hemen hemen her yıl lisans tamamlama sansı tanınıyor ama öğretmen olmayan iki yıllık mezunlarına bu hak verilmiyor. bunlar ne yapacak aslında sorun ortak ve tek olarak birlikte değerlendirilse iyi olmaz mı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst