Mühendislik Tamamlama ile ilgili yalan yanlış bilgiler

kerimcen

Üye
Katılım
13 Ocak 2012
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar öncelikle dedikodu ve kulaktan dolma bilgilerle hareket edip burada yalan yanlış bilgilendirmeler yapıldığını gördüm.

Bulgaristanda mühendislik tamamlama programında 3 dönem boyunca en az 15 ders alıyorsunuz.
Bu bir uzaktan eğitim değildir. Size uygulanan programa göre derslere ve sınavlara giriyorsunuz.
Denklik konusu yurtdışında okuyan herkes için bir problem. Sadece Bulgaristan için değil. STS sınavına girebilirsiniz. Ki zaten STS sınavına giripte başarısız olanlar zaten ne matematikten ne fizikten anlamıyosanız girmeyin. Bir mühendisin bilmesi gereken şeyler bunlarda. Denkliği alamayıp şikayet edenler ise burada ÖSS den barajı bile geçemeyip Bulgaristana giden normal öğrencilerdir. Bir üniversite mezunu olarak denlik sınavında sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Bulgarsitana gelip gayet ciddi şekilde dersleriniz bitirip tezinizi hazırlıyorsunuz.

Bu konuda bana istediğiniz soruyu sorabilirsiniz.

Ayrıca bir kaç ay önce yapılan denklik askıya alma işleminin aslı ;

Bulgaristandan kaynaklanan sorun değildir. Burdan okuyan bazı kişilerin diploma ve transkriptler üzerinde yaptıkları işlemlerden kaynaklandığı anlaşılmıştır. Hiçbir okul zaten bunu yapmaz ve bu yapılan incelemelerde anlaşılmıştır. Sonuç olarak normal denlik prosedürü devam edecektir.
 
Canım arkadaşım, bu bölümde sabit olan gabrovoda tamamlama konusuna da benzer şeyleri yazmışsın. Kimsenin yalan yanlış bildiği birşeyde yok. Ayrıca konu başlığı yazarken de böyle küfür eder gibi yazılmaz. Zaten halen bu konu nasıl kapatılmamış hayret. Bu foruma ve bu başlığa giren ve yazan, çevreden araştıran ve birebir bu durumları yaşamış olanlarla biz neyin doğru neyin yanlış olduğunu zaten kendimiz ayırt ediyoruz. Her seferinde bulgaristanı ve oradaki okulları savunman, herkes yanlış biliyor oradaki okullar çok iyidir diyerek yersiz övgüler yapmanda gözden kaçmıyor. Senin dediğin sts sınavları, ygs lys'den de zor olan sınavlar. Yani sts sınavına eninde sonunda gireceğini bilen öğrenci oturur ygs lys çalışır türkiyede okur. O zamanda yurtdışı diye bir olay olmazdı. Sen boşver buradakilere yanlışı doğruyu öğretmeyi de, çalıştığın yada sahibi olduğun yurtdışı eğitim danışmanlık ofisinin yerini söylede bir ara gelip çayını içelim. Böyle yerlerden size pek birşey çıkacağını sanmam.
 
Ben yurtdışı eğitim danışmanlığı ile uğraşıyorum öylemi. Armut piş ağzıma düş diye bir şey yok. Bence doğru araştırın derim. Ayrıca küfür eder gibi yazmadım. Burda gitmeden görmeden yorum yapanlar ve gitmek isteyenleri ön yargıya sürükleyenlere cevap olarak böyle bir konu açtım. Kimsenin geleceği benim umrumda değil. Herkes istediğini yapar. Sadece oraya gidenleri karalayıcı ve yargılayıcı üslüplarla yazı yazılmasını istemiyorum.
 
ugurugur04 ve kerimcen bence uslubunuz kötü, tartışmanız gayet doğal gerçeklerde tartışılılarak bulunur. Birbirinizi sorgulayacağınıza bildiklerinizi sorgulamanız her zaman sizin faydanıza olacaktır.

İlgili konuyla bir cümle kurmak gerekirse : İstersen Harward dan mezun ol mesleğini benimsemedikten sonra ne anlamı var ?
(Aslında herkes için önemli devir imaj devri)

Kolay gelsin...
 
Aynen öyle Seagate. Üslübum yanlış anlaşılmış olabilir. Bunun için kırdığım arkadaşlar varsa özür dilerim. Biz sonuçta kimsenin kötülüğünü düşünmüyoruz. Amacım sadece somut birşey yaşamadan yanlış bilgi verilmesini ve ön yargıları önlemektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst