kardeş güzel anlatımın için sağol
anlamadığım normalde kontaktörün açık konumu derken start uçlarını kontaktörün kontak uçlarınamı bağlayacağım
tşkler
 

Ekli dosyalar

  • untitled.png
    untitled.png
    15.5 KB · Görüntüleme: 93
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kontaktörün Yardımcı kontaklarından normalde açık N.O. kontakları ile start butonunu paralel bağlayacaksınız.
Bilgi:
1-Kontaktör ana kontakları üç adettir ve güç devresinde kullanılır.
2-Yardımcı kontak sayısı ihtiyaca binaen belirlenir, kontaktörler yardımcı kontak çeşitliliğine göre satılır, ayrıca kontaktör üzerine takılabilen yardımcı kontak düzenekleri de vardır.
 
sn:etuzuner

Mühürleme nedir ? Bir makinanın elektrik kesintisi sonrası kontrolsuz ve izinsiz çalışması bir çok kazalara ve istenmeyen durumlara sebep olabilmektedir, mühürleme işlemi start butonuna paralel normalde açık kontak vasıtasıyla yapılır,

Kilitleme olarak bahsettiğiniz şey, benim anladığım kadarıyla, jeneratör Şebeke transfer devrelerinde, enversör motor uygulamalarında, ana ve yardımcı şebeke transfer panolarında, iki kontaktörün aynı anda çalışmasını ( devreye girmesini ) önlemek ve güvenlik için yapılan bağlantının adıdır. A ve B iki farklı kontaktor düşünün, A kontaktörünün A1 bobin ucu enerjisi , önce B kontaktorunun normalde kapalı kontağından geçirlir, B kontaktorunun a1 bobin ucu A kontaktorunun normalde kapalı kontağından geçirilir. A kontaktoru enerjilendiği zaman B kontaktorunun A1 akım yolu üzerindeki, A kontaktörüne ait normalde kapalı kontak açılır , bu durumda A kontaktoru devredeyken B kontaktörünun çalışması engellenmiş olur
Hacı abi sen elektriksel kilitlemeden bahsetmişin

Sent from my GT-I9190 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
sn.sinkotan1

Aşşağıdaki resimdede anlaşılabileceği gibi ; start butonuna basıldıktan sonra kontaktörümüz enerjilenir ve açık olan yadımcı kontağı kapalı konuma geçer bu şekilde start butonunu bypass etmiş oluruz ve start butonunu bıraksak dahi kontaktör çalışır durumda kalır bu şekilde mühürleme işlemini yapmış oluruz.Stop butonuna bastığımızda ise kontaktorün besleme voltajını keseceğimizden kontaktör bırakmış olur.

Saygıarımla...
Kolay Gelsin...

Ekli dosyayı görüntüle 24335
Yukarıdaki şekilde M kontağı kapalı olarak gösterilmiş, açık kontak olmalı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst