Müşterek beton direkli Direk tipi Trafo

Katılım
5 Ağu 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,Muğlanın bir köyüne yat yanaşma iskelesi yapıoruz.Kurulu güce göre 250 Kva lık trafo keşfi yapcam.Yalnız tedaştaki arkadaşlar mevcut ag direklerinin sökülmesini ve onun yerine 8 tane OG-AG Müşterek beton direk yapılmasını trafonunda direk tipi trafo olması gerektiğini söylediler.O.g iletken Swallow ve tertibat mesnet olacakmış.En kısa zamanda bir yaklaşık maliyet çıkarmam lazım ve açıkçası O.G konusunda daha yeniyim.Elinde buna benzer tip proje olan arkadaş varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Tesise ait OG ve ENH projesi yaptırman gerekiyor projeden sonra maliyet cıkar zaten
 
mevcut 8 adet AG direğin ve özelliklerinin olduğu bir krokiyi çizin ve buraya ekleyin. Çizeceğiniz kroki üzerine yapacağınız OG'hattını çizeriz ve gerekli malzemeleri listeleriz. Ancak bu projenin onayı için bir mühendis tarafından çizilme zorunluluğu var sanırım. Dolayısıyla burda çizdirmek ve keşif istemek yerine bir proje firmasıyla irtibat kurmalısınız.

saygılar..
 
Proje firmasıyla irtibat kuramam çünkü kamu da çalışıorum ve bu işin ihalesine çıkmadan önce yaklaşık maliyet yapıoruz ve ona göre ödenek gelior.Aslında bazı doneler var iletken tipi,direk aralıkları gibi ama çoğunlukla belirsiz şeyler.Örneğin direk tipini seçmek için tepe kuvvetleri bileşenini bilmem gerek ama öyle bir veri elimde olmadığı için varsayım yaparak kabataslak bi keşif yapıyorum.Ama kabul edersiniz ki elinizde böle benzer bi iş olsa daha kolay ilerlenebilir.
 
Bu durumda mevcut AG direklerin direk tipi(9,3/x), iletken tertibi ve direk açıklıklarını bir krokiye çizin. çizdiğiniz krokiyi buraya ekleyin. bu şekilde keşif çıkarabilir ve yardımcı olabiliriz.

saygılar...
 
Tahmini malzeme listesi
250 kVA trafo
14/16 beton trafo direği trafo kaidesi
14/10 hat başı direği
12/6 7 adet taşıyıcı direk
7 adet T50-185 beton travers
3 adet N70-220 beton travers
2 adet sigortalı topraklı ayırıcı
12 takım K2 zincir izalatör ve askı gergi takımı
27 adet VHD-35 mesnet izalatörü
150 kğ swallow iletken
27 adet AG travers
bu listeye ekleyecek malzemeler daha vardır ama aklıma gelenler bunlar,bu malzemeler için teklif alırsan üzerine işçilik nakliye proje bedelide koyarak tahmini bir maliyet cıkarabilirsin
 
Son düzenleme:
elimde 250 kVA direk tipi bir trafoya ait önceden hazırlamış olduğum bir dosya var. Tecrübeli arkadaşların varsa eksikleri tamamlamasıyla istediğiniz keşif ortaya çıkacaktır.

saygılar...
 

Ekli dosyalar

  • 250 kva direk tipi trafo keşif.xls.zip
    10.6 KB · Görüntüleme: 168
Remzikou çok teşekkürler ama listendeki bazı sayıları çözemedim.Mesela 3 adet gergi takımı demişsin,bunu ilk direktemi(hat başı direği) düşündün yani 3 iletken için 3 gergi takımı mı?Bide eğer ortada açı yapan bir durdurucu direk varsa orda da gergi takımı kullanmak gerekir mi?8 adet müşterek direk 1 de trafo direğine 3*9 =27 adet AG travers gerekmez mi?
 
hemmühhemtek paylaşımın için çok teşekkürler.Bende keşfim biter bitmez paylaşacağım,bu sitenin güzel yanı bu işte.
 
Remzikou çok teşekkürler ama listendeki bazı sayıları çözemedim.Mesela 3 adet gergi takımı demişsin,bunu ilk direktemi(hat başı direği) düşündün yani 3 iletken için 3 gergi takımı mı?Bide eğer ortada açı yapan bir durdurucu direk varsa orda da gergi takımı kullanmak gerekir mi?8 adet müşterek direk 1 de trafo direğine 3*9 =27 adet AG travers gerekmez mi?

evet hata olmus orada ayrıca ben toplam 8 direk diye algılamısım,
hat bası direği için 6 takım k2 zincir izalatör ve 6 takım askı gergi aparatı,
trafo direği için 3 takım k2 zincir izalatör ve 3 takım askı gergi aparatı,
durdurucu direk varsa orada 6 takım k2 zincir izalatör ve 6 takım askı gergi aparatı kullanılabilir(durdurucu direk çift traverslimi değilmi ona göre sayı değişir yani köşeyemi geliyor yoksa normal olarak hattımı durduracaksın ona göre ayarlarsın) 27 adet AG travers gerekir haklısın
bunların dısında hemmuhhemtek arkadasımız cok güzel bir liste paylasmıs oradanda ölçü panosu iniş kabloları topraklama vs de eklersen cok eksiğin kalmaz diye düşünüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst