LS K120 S Isı ölçüm problemi

h-m-g

Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Kahramanmaraş
Herkese merhaba arkadaşlar.
İşletmemizde bulunan bir makinanın(Fikse) PLC'sinin (LS K120S) geçtiğimiz hafta yanlışlıkla programının silinmesinin ardından, üretici firma ile iletişime geçerek arşivlerinden yazılımın yedeğini istedik ve tekrar yükledik.Fakat üretici çok farklı tip ve özellikte makine ürettiği için ''sizdeki makineye büyük ihtimalle olur '' diyerek gönderdiği yazılımı yükleyince makinede ısı ölçüm hatası başgösterdi.Daha önce makine içindeki ısı yı 70 C gösterirken ,şu an aynı ısıyı 35 C olarak ölçüyor.Yani gerçek sıcaklık ile ölçülen sıcaklık farklı çıkıyor.
Isı ölçüm probu olarak PT100 kullanılıyor ve kablosu 4-20 mA. çıkışlı bir analog sinyal dönüştürücüden (Weidmüller WTS4 PT100/2 4-20 mA.) sonra PLC ye giriyor.Sanırım gönderdikleri yazılımda ufak bi parametre farklı.Lakin biraz üşendiklerinden,birazda yeni makine satmak istemelerinden dolayı bu problemi düzeltmeye yanaşmıyorlar.
Sonuç olarak elimde mevcut plc nin programı,(KGL WIN) yazılımının yedeği ve bağlantı kablosu mevcut.Gönderdikleri yazılımı ilgili programla açıp içeriğini görebiliyorum fakat hangi kısımlarda değişiklik yapacağımı bilmiyorum.
Konuyla ilgili yardım edeceğinizi umuyor ve şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Analog giriş adresleri d4980 ile başlar ve devam eder D4980-ch0
D4981-ch1 gibi bu dataları bulup programı takip edersen değiştirmen gereken yeri bulabilirsin.
 
setup ayarlarından analog ayarlarını 4-20 ma yapman gerikiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst