Lokalizasyon ve haritalama için bilgiye ihtiyacım var.

Katılım
14 Mar 2012
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
37
İyi günler,

Şu aralar kendi robotumu yapmak konusunda ciddi araştırmalar içerisindeyim ve yakında parça siparişleri vermeye başlayacağım. Starwars'daki meşhur R2D2 modeli yapmak istiyorum; ancak küresinin içinde Laptop taşıyacak, Skype'dan arama olursa vericinin olduğu yere gidecek, şarjı azalınca şarj aletine yerleşecek, genel olarak pek bir işe yaramayıp ortalıkta gezip, küresini sağa sola çevirip R2D2 biplemeleri yapacak bir alet düşünüyorum. ;)

Kafamda çok daha fazla işlev var da, zamanla yapacağım.

Belirli bir bütçem yok. Ne kadar az harcarsam o kadar iyi. Ama 1000$'a kadar çıkarabilirim bütçeyi.

Internette Sonar ile haritalama yapıp, robota bu haritayı kullandırtanlara rastladım. Bunu yapmak ne derece zordur? Pusula ile robotun yönünü bilmesi kolay da, jiroskop ve bu harita ile konumunu tahmin etmesi beni aşıyor. Mantığını anlatabilir misiniz?

Bir de iki sabit verici ve robot üzerindeki bir alıcı ile mesafe ölçümü yapmak mümkün müdür? Tabii verici ile alıcı arasında duvar olabilir. Duvara rağmen çalışacak ve mesafe ölçebilecek bir düzenek kurulabilir mi? Mümkün olur ise iki verici ve robot üzerindeki alıcı ile robotun harita üzerindeki konumunu belirleyebilirim.

Yardımcı olursanız sevinirim. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst