logo ile step motor

patress

Üye
Katılım
11 Ağu 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar herkese merhaba, logo ile step motor sürebilir miyiz acaba? aklıma geldi internette araştırdım ama pek bişey bulamadım.
aklımda şöyle bir senaryo var ama...
mesela elimde 24v röle çıkışlı bir logo var. input1 e sinyal gönderiyorum. bu input programda pulse generatoru etkinleştiriyor. generatorden de Q1 e, Q1den de sürücünün pulse girişine gidiyor. sürücü de motoru çalıştırıyor. motorun çok kesik kesik çalışmaması gerekiyor. buradaki sıkıntı logonun çıkışları ne kadarlık bir hızı yakalar, ya da logonun çıkışına bağlayacağım röle nin açma kapama hızı nedir?

bu senaryo olur mu olmaz mı:) ??

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Röle çıkışlı logoda yapman zor. Transistör çıkışlı logolar ile yapabilirsin. Çünkü seninde bahsettiğin gibi rölelerin belli bir gecikmesi var. Yapılsa bile belli bir hızın üzerine çıkamayacaktır. Logo dan gelecek röle sesi çabası. Step motorları pic ile sürerken transistör kullanıyorlar.
 
cevabın için teşekkürler.
 
easy röle ile step motor sürülebiliyor, denemesini yaptım ama istediğim hıza kavuşmak konusunda yeterli değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,323
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst