Logo ile Aydınlatma Kontrolü

balikci

Üye
Katılım
30 May 2007
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar.Çalıştığım firmada Logo ile aydınlatma kontrolü yapmak istiyorum.Yardımınıza ihtiyacım var.Mantık ise şu;Bir oda düşünün.Bu odaya iki taraftanda giriş/çıkış yapılabiliyor.Odaya herhangi birileri girdiğinde aydınlatmalar aktif, ister aynı kapıdan ister diğer kapıdan çıkış yapıldığındada lambalar pasif olsun.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar

Odaya iki yada daha fazla giriş çıkışlarda sıkıntı olur. Birde sıralama şaşarsa içerdeyken kapanır dışarı çıkınca yanar. Giriş çıkış kontrolü yerine sana fotosel kontrolü önerebilirim.

iyi çalışmalar
 
Nasıl yapıcam peki fotosel kontrollü aydınlatma sistemini?
 
Merhabalar

Harici fotosel alıp bir iki noktaya tak odada çıkışlarını da logo inputlarına gir. Sonra programı yaz. Fotosel gördüğü müddetçe ışıklar yansın. Çok kısa Kesilip açma durumu olabilir fotosel de onu da logo içi programlarla halledebilirsin.

iyi çalışmalar
 
Fotoseller, Logoda yazmış olduğun programla sürekli tarama çevriminde olması lazım. 2 fotoselin çakışmamasına dikkat etmelisi iyi bir feedback alabilmek için haberleştirmeleri iyice kontrol ettirmelisin 1. fotosel görünce 2. fotosel ne yapmalı güzel bir programla halledebilirsin..

kolay gelsin
 
Son düzenleme:
ldr ve lazer sistemi ile yapabilirsin fakat bir süre belirleyip otomatik resetlemesi gerek



benim bildiğim kadar.... :::D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,475
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst