LOGO İLE PLC ARASINDAKİ FARK

acndl

Üye
Katılım
4 Ocak 2012
Mesajlar
62
Puanları
1
Bu konuyu acmamın amacı logoyu kullanıp programlayabılen bir kişi plc de kullanabilir mi

Aralarındakı farklar nelerdir

Profesyonel arkadaslardan yardım bekliyoruz. Bu sorunun cevabını bence bir cok kişii merak ediyordur.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Eğer otomatik kumanda mantığını biliyorsan, bence plc programlamayıda çözersin. Bildiğim kadarıyla logolar FBD programlama dili kullanılıyo. Bence aralarında biraz fark var ama halledilebilir.
 
Akıllı röleler aslında dort işlemi yapmazlar sadece röle özelliği olur. PLC ler ileri matematik hesapları yapabilir trigonometrik gibi. Daha birçok farkları var iletişim protokolleri, işlem yapma hızları, palslen servo motor kontrolü gibi. LOGO gibi akıllı röleler zamanla gelişerek PLC lerin özelliklerini almakta ancak büyük sistemlerde ihtiyacı karşılamamaktadır.
 
Logo yu programlamak istiyorsan dijital elektronik bilgisi yeterli bence Fakat Plc de ayrı bır programlama komutları var diye biliyorum.
 
logo plc alt basamagı plc bilen logoyuda yapar tersi biraz emek ister
 
logo da çoğu aritmatik işlem yapılabilir, plc den temel farklarından biri sınırlı sayıda giriş çıkışa sahip olmalarıdır. Bana göre bi iş kumandayla yapılabiliyosa akıllı röleye gerek yoktur. Akıllı röleyle yapılabiliyorsa da plc ye gerek yoktur.
 
plc daha geniş kapsamlıdır...istediğin çoğu işlemlerin hepsine cevap verir...ama akıllı röleler veya logo larda kısıtlıdır.
 
Schneider ın akıllı rölelerine benziyor heralde logo zelio tarzı bir şey mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst