Logo İle Asansör Yardım

Katılım
19 Nis 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
mehaba arkadaslar 3. sınıf bir otomasyon bölümü öğrencisiyim dönem ödevi olarak siemens logo plc ile 3 katlı asansörün kontrolü nü aldım açıkçası okulda delta eğitimi veriyorlar siemens 40 dk gibi bi civarda kaba bir anlatım yaptılar ve cok bilgim yok lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim ... bir türlü yapamadım ..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın üyemiz size yardımcı olabilecekmi bilmem ama burada şimdi
1-ilk önce kullanacagınız sistemin giris vede çıkışlarını belirlemeniz gerekiyor.
2-daha sonra bunu şema haline getirip burada paylaşınız
3-ondan sonra onun üzerinde logo ile ilgili calışma aşamasına geleceksiniz ki ondan sonra bende size yardımcı olabilirim.
4-bunlar olmadan hiçbir üyemizin size yardımcı olabileceğini zannetmiyorum
 
aynen arkadaşım. eğer devredeki giriş ve çıkışları belirtirsen sana yardımcı olabilirim.
 
arkadaşım arkadaşların dediği gibi giriş çıkış ları bildirirsen ona göre yardımcı oluruz. bende şu anda bitane var aynı bi öğrenci arkadaşa hazırlamıştı o arkadaş mıtsubishi plc de yaptı. proğram onun maketinde çalıştı. zaten sıemense çevirmek zor bişey değil ben sıemensın proğramında hazırladım proğramı dediğimiz gibi sen giriş çışları bildir asansörün çalışmasını anlat kullandığın motor frenlemelimi yoksa ayrı frenleme yapıcazmı hepsini bildir. kolay gelsin
 
logo plc hakkındaki bilgin ne durumda arkadşım en başından başlamak gerekirse 3 parmaktan başlayıpta en ileri seviyesine kadar yardımcı olabilirim.. ayrıca logo plc de bunu yapmak analog olarak çıkış alıp frenleme yapmak çok uğraştırır giriş çıkışlar zaten hatrladğıma göre 4 adet olması lazım ama ben sana bunu kodla nasıl açıklıyım logoda blok diyagramı göstermem gerekio oda mümkün değil.. fernleme yapılacak mı mesela yoksa bi noktaya gelince direk çıkış mı vericek bunları bi açıkla yardımcı olalım..
 
program belli deyilmi zaten 1 2 3. inputlar katların çağırma butonu 4 5 6 kat ların stopları 7 kapı sensörü 8 acil
out 1 yukarı 2 asarı 3 te frene kullan varsa sen istersen encoder kullan duraklar için
 
10 yıl önce logo kullanmıştım ama tam hatırlamıyorum. ama galiba programlamayı çıkışlardan girişlere doğru mantık devrelerine göre yapıyorduk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,631
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst