Logitech DFGT mosfet arızası

mbc07

Üye
Katılım
12 Şub 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Logitech driving force gt bir oyun direksiyonum var. Düğmeler pedallar çalışıyor ama direksiyon zor dönüyor ve hiçbir şekilde tepki vermiyordu. Ffb motorunun içindeki yağlanmadan dolayı oluşan karbonlaşma ya da motordaki ısınmadan kaynaklı yanıklar kısa devreye neden oldu bende. Motoru söküp temizledim tinerle. Anakart çıkıştaki 4951 mosfeti yanıktı. Onu değiştirdim. Kalibrasyon geldi. Ama bu sefer direksiyon sola dönerken kolay dönüyor sağa dönerken zor dönüyor. Motor çıkışında prize takılı değilken bile 500mV gerilim oluyor. Çıkışta bir de P6KE27CA bir diyot var. Sorun o diyot arızasından olabilir mi?
 
Devreyi görmeden anlatmakla yardım etmek zor iş.Yardım edecek arkadaşta ya elektronik devre yada yorum yapacak arkadaşta bu cihaz olmalı.
Çift yönlü motor sürücülerde motor köprü şeklinde bağlı oluyor bildiğim kadar ile.Bu durumda motoru süren tek mosfet değilde 4 adet olması lazım.
Başka bir bağlantı varsa motorun bağlantı şeklini çizip koyarsan bir yorum yapma olanağımız fazlalaşır
 
haklısınız. aşağıda belirttiğim dediğiniz gibi köprü bağlı iki tane çift kanallı mosfet ile bir de alttaki direncin altında resimde çıkmayan üçüncüsünü değiştirdim. fakat prize takılı değilken bile motorda sağa dönüşte zorlanma var. tvs diyot olarak araştırdığım çıkıştaki P6KE27CA diyotun amacı motordan gelen voltaja karşı devreyi korumakmış galiba. bu diyot görevini yapmadığında böyle bir tek taraflı motor sıkışmasına neden olabilir mi?
 

Ekli dosyalar

  • hqdefault.jpg
    hqdefault.jpg
    122.7 KB · Görüntüleme: 553

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst