Loadcell Nasıl Çalışır? Resimli Anlatım

arkadaşlar pulse elktronik ürünü olan bi loadcell kullanıyorum siloya bağlı 4 adet loadcell var fakat ara ara 0 kg gösteriyor bunun sebebi kablolar olabilir mi yada başka bişey mi?
 
buyuk ihtimal kablolardandir..
soyle kontrol et baglanti yerinden voltmetre ile beslemeyi ve cikislari olc bunlar var ise cikislari cikar loadcele besleme geliyorken cikislari milivolt seviyesinde olc cikisin 0 mv a yakin deger gostermesi lazim bu 4 mv uzerinde ise sifirlama scalasinin disinda kalmis olabilir o yuzdende tartmiycaktir.
loadcel kablolarinda omaj seviyesinde olcebilirsin besleme uclari 410ohm cikislar 350oh, civari gosterir
 
1 ELK K1 L1 S02 SH1 2x2x0,22 Puls loadcell kablosu kullansam uygun olur mu????
 
kablo islanmamis yada zarar gormemisse degistirmenize gerek yok.kullanilmasi gereken kablo 4 yada 6 uclu etrafi antenlenmis kablo olmasi gerekir.
 
Arkadaşlar her şey çok güzel anlatılmış, ama ben bu gün izmirde dolaştım bi tane loadcell satanı bulamadım. kaç paradır , satan yerler nereleri? izmir olursa sevinirim iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar,
bu loadcell bir tane sert yay ve trimpotla yapamazmıyız.
trimpotun iki ucuna - ve 5 volt verip orta ucuncan 0 ile 5 volt alabiliriz. pic lede lcd ye yansıtırız. opamp lada uğraşmamışş oluruz. :D
 
Arkadaşlar maksimum kapasitesi 3 kg civarı olup,hassasiyeti 0.1 gr bir loadcell arıyorum.Alanım olmadığı halde,bitirmemde gerekli ve loadcell araştırdması yaptım.Danışman hocamız baya ısrarlı bu hassasiyet konusunda fakat piyasadaki satıcılar ise bu hassasiyetin zor bulunacağını söylüyor ...Görüşleriniz neler arkadaşlar..Sistem için de bilgi verecek olursam..

Loadcell üstünde tankım var.Bilgiyi amplifikatör ile PLC'ye gönderecem.Daha sonra kontrol paneline.

Teknik bilgilerimde hatalar olabilir.1 aydır öğrenmeye çalışıyorum PLC,loadcell,amplifikatör...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst