Loadcell Arızası

karahusnu

Üye
Katılım
20 Şub 2010
Mesajlar
82
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar bir lotcell arızası nasıl anlaşılır. Yani giriş çıkış voltajını ne olmalıdır. Renk kodları varmıdır. Nasıl anlarız ölçü aletiyle bilgi verirseniz sevinirim.
Yani bir pt100 arızasına baktığımız gibi bakılır mı. Ma çıkışı sıcaklığa göre değişiyormu diye bakıyoruz ya...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili kardeşim,

öncelikle malzemenin İngilizce ismi Loadcell, Tükçesi, yük hücresi dir. Kısaca terazi tartmıyorsa arızalıdır. Yük hücresi üzerine ağırlık uyguladığınızda elektriksel bir çıkış alırsınız ve bunlar marka/modele göre farklılıklar gösterirler. Birz uğraş bakalım.
 
loadcell olsaydı yardımcı olurdum ama lotcelli hiç duymadım
 
Çeşitli tipleri vardır. Kimini anlarsın kimini anlayamazsın. Hepsi loadcell diye geçer.

Mikrofon ölçmek gibi. Dinamik mikrofonsa ölçersin ama kristal mikrofonsa ölçemezsin.


Şansın varsa wheatstone köprüsüdür ve her kablosunun arasında genelde 300-500 ohm direnç vardır. Bazen 1k yı da geçebilir.

Her direnç tutatlı olacak. biri 1 k ise diğeri 100k olmaz. Öyle ise problem vardır. Genelde biri açık devre görünür direnç okuyamazsın. Bu da arıza demektir. Yapımcısı tamir eder, hemen çöpe atılmaz.
 
ilk önce loadceli boşta gözle kontrol et loadcell de bir yamukluk veya esnemeden dolayı deformasyon varmı şimdi ölçüm yapalım giriş ve çıkış omajları birbirine yakın değerler olmalı 330 ohm 390 ohm gibi (değerler örnektir loadcelle göre değişir). Köprü dengede ise girişten 10 vdc uygularsan çıkıştan 0 mv okursun. Şimdi gelelim yük altında ölçmeye loadcell 2mv/v ise besleme voltajın 10 volt ise loadcell tam yükte çıkıştan 20 mv üretir. loadceli yükleyerek kontorol et değerler lineer ise loadcell sağlam diye biliriz. sistemde başka loadcell var ise karşılaştırarak değerleri kontrol et, fakat yerine takıldıktan sonra anormallik var ise montaj kısmını platform kısmını kontrol et saygılar.
 
bende öyle yazmışım ama cümlenin içine girince çabuk olmaası açısından öle oldu. Başlığa bakarsanız..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst