Loadcel 0 Ayarı Konusunda Yardım

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
arkadaşlar bir kazan ağırlık konrollü ile çalışıyor bunu sağlayan cşhazın ismi DENSİ FS 8000 Aa ... kazan 2 tana loadcel e tutturulmuş. fakat kazanın 11 kg a gelince valf durması gerekırken 10kg da duruyor. bu kazanın üzerine ağrlık koyup ekrandan bi kaç ayar yapıyorlarmış. bu nasıl yapılır. trdmcı olacak arkadaşlar varmı???????
 
Merhaba,
Sanırım kalibrasyondan bahsediyorsun, bu model cihaz kullanmadım. Kalibrasyon indikatörlere loadcellerin yüksüz ve üzerine bilinen bir ağırlığın konularak loadcell in indikatöre tanıtılması işlemidir. Bu adımlar firmalara göre ufak tefek farklılıklar gösterebilir.
Ekli linkte Türkçe kılavuz var. Cihazın parametrelerini okuyup cihazı tanıyın. Daha sonra bu firmanın Türkiye temsilcilerini arayın. Google sor. Daha kötü bir duruma düşmeden, sizi yönlendireceklerdir.
Kolay gelsin.
FS | Densi | Terazi | Sayfa:4 | www.ekilavuz.com
 
(kazanın üzerine ağrlık koyup ekrandan bi kaç ayar yapıyorlarmış) işte buna kalibrasyon denir. kalibrasyon indicatöre cihaza göre farklılık gösterir .cihazının kalibrasyon kitapcığı varsa çok kolay bir şekilde kalibrasyon yapabilirsin.ayrıca kantar sistemlerinde ince ve kaba ayarlar vardır.buna göre kantar az veya çok alabilir,sistemi biraz daha açıkla tartılan ne ,sistem basit bir indicatördenmi oluşuyor yoksa PLC kontrolü varmı vs
kolay gelsin.

 
Son düzenleme:
arkadaşlar dediğiniz gibi kalıbrasyon ayarlarını fabrıkadan aldm . da burda şu tuş ile taksimat aralığını belırleyeceksın diyor taksımat aralıgı nedir.? bi de şu tusla da kapasite değerini gireceksin demiş. bu değerler nedır acabaa
 
Kapasite kantarın maksimum tartacağı ağırlıktır.
Taksimat ise örneğin ölçümün aralığı bölümüdür.
örnek 60 ton kapasiteli bir kantarda taksimat 20 kg dir.yani 20Kg ve katlarında ölçüm değeri verir hassasiyeti budur.daha küçük kapasiteli kantarlarda terazi de diyelim taksimat gram cinsindendir.
 
kalibrasyon ayarını yaptım mı düzelir. kapasiten ne ise yürüme adımında kapasite/3000 olmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst