load cell ayarlama

thsn

Üye
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
115
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar elimde 3 tane load cell var, bunlar aynı ağırlığın altında yeralmakta. Ben bunların kablolarını paralel bağlayıp (renk renge) plc cihazına bağlantı yaptım ancak merak ettiğim bu load cell lerin 3 ün den de aynı değeri nasıl okuyabilirim çünkü bunlar 3 metreye 3 metre uzunluğunda kare bir demir levhanın belli bölgelerinde yer alıyor. Acaba loadcell bağlantıları doğru mu ve hassas ayarını nasıl yapabilirim ?
 
öncelikle plc ye bağladım derken hangi plc ve ne girişi....
eğer yapacağın iş hassasiyet gerektiriyorsa loadcelleri jbox ile birleştirip okumanı tavsiye ederim.
 
öncelikle plc ye bağladım derken hangi plc ve ne girişi....
eğer yapacağın iş hassasiyet gerektiriyorsa loadcelleri jbox ile birleştirip okumanı tavsiye ederim.


Ansez arkadaşıızında dediği gibi jbox ta topla box içindeki karttan her loadcellin hassas ayarını yapabiliyorsun.Ayrıca kalibrasyon yaparken ağırlığı her loadcellin bulunduğu kısma bırak ve üç noktada tartım yap ağırlıklarda fark varsa kart üzerinden dengele
 
plc'nin analog girişine bağladım.Şunu merak ediyorum ben mesela 100 kg ağırlığın altına 3 loadcell koysam plc ye gelen sinyal 100 kg mı yoksa 3 loadcell'in herbiri 100 kg okuyup plc'ye 300 kg mı gönderiyor nasıl bi işlem olmamakta, bide bu jbox dediğiniz cihaz nasıl kullanılıyor acaba ?
 
Hepsinin toplamı 100kg göstermesi lazım. Tabla sadece 3 load cell ile mesnetlenmişe ve yük tam ortadaysa her biri 33.3 kg göstermeli.
 
peki bu loadcelleri paralel bağlayıp direk plc nin analog girişine bağlayabilir miyim yoksa arada başka aparata gerek var mı ?
 
öncelikle kullandığın plc nin analog girişi kaç bit bunu bilmek lazım ve şu da çok önemli yük hücrelerinden alacağın sinyal seviyesi çok küçüktür dolayısıyla kesinlikle hassasiyet problemin olacağını düşünüyorum. eğer imkanın varsa transmitter yada indikatör kullan derim.
 
indikatörüm var zaten aldığım sonucu hem plc de işliyorum hemde indikatörde okuyorum yalnız şöyle bir problemim var hmı ekrandan okuduğum değer indikatörden okuduğum değerin 1/10 i kadar.Yani hmi ekranda 10 kilo gördüğümde indikatör 100 kg göstermekte.
 
bu display ile alakalı bir konu gerçek kilon ne
birde şu plc hmı indikator bunların marka ve modellerini belirtsen zahmet olmazsa
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,859
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst