Lm741 opamp çıkış akımı çok düşük

WattMan

Üye
Katılım
26 Eki 2019
Mesajlar
167
Puanları
1
Yaş
45
Yavaş yavaş entegrelerin çalışmalarını öğrenmeye çalışıyorum, elimde 10 adet lm741 opamp entegresi mevcut , karşılaştirıcı olarak kullandığımda opamp'ın çıkış akımı 9mA olarak ölçüyorum ve bir adet ledi kullanabiliyorum, lm741 opamp'ın datasheet dosyasında 25mA çıkış verebildiği ve bazı türkçe kaynaklarda 100mA çıkış verebildiği yazıyor fakat besleme kaynağını en yüksek seviyeden bağlasam dahi 9mA den fazla çıkış alamıyorum. Akımı yukseltmek için transistör kullanmak zorunda kalıyorum, sadece karşılaştirıcı değil izleyici olarak kullandığımda da 9mA çıkış veriyor bu değer entegrenin maksimum değeri olamaz diye düşüyorum datasheet 25mA diyor, sizce sebebi nedir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
beslemeyi 12v yapın. out ucuna ampermetreyi bağlayın herhangi bir yük bağlamadan 12 volta ve 0 volta temas ettirin yaklaşık 25 ma görmelisiniz.
 
Malesef aynı sonuç, beslemeyi 18 volt yapmama rağmen aynı çıkış veriyor diğer opamplarda aynı
 
başka bir ölçü aleti kullanın dc de ölçüm yapın.
 
Bencede opamp sahte. Bu sahte urunler can sikiyor. Bir smps ile ugrasiyorum. Tl494 kontrol entegresi anahtarlama transistoru kopru diyot arizali idi. Tumunu degistirdim. Guc kaynagi ziriltili calisiyor. Acemilik baya ugrastim. En son entegreden cikti sorun patates entegre nedeniyle cikan sinyal duzgun degilmis. Referans gerilimleri yanlis her sey alt ust oluyordu.
 
Evet arkadaşlar bugün farklı bir satıcıdan aynı opamp ı aldım ve çıkışı 25mA olarak gördüm anlaşılan ilk aldığım opamplar sahte.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst