Liteon Laptop Adaptör Şeması

mehtun

Üye
Katılım
2 May 2011
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
46
Elimde bozulan bir laptop adaptörü var fakat işaretli yanık parçaların numaralarını okuyamıyorum. İnternet aramalarım sonuçsuz kaldı. Bu adaptörün şemasına nereden ulaşabilirim yahut bu parçaların ne olduğunu bilen yorum yapabilir mi?
İkinci konuda bozulan kalem lehim makineleri hakkında. Eklediğim resimde rezistansa sarılan şeffaf folyoya benzeyen yalıtım malzemesinin adı nedir ve nerede bulunabilir?
IMG_20191017_212638.jpg

IMG_20191020_203719.jpg

IMG_20191023_212900.jpg
 
D1-D2 diyot R12-R13 direnç ama değerleri bilinmiyor.Şema olmadan zor.

Yalıtım malzemesini bilmiyorum ama havya rezistansı komple satılıyor.
 
19 volt labtop adaptötü 70 TL yaklaşık, elimde bir kaç tane adaptör var ama amperleri farklı olduğundan direnç ve diyot değerini veremem, marka olduğu için çok zor bence yeni bir tane satın alınız.
 
3 tane kaliteli lehim makinesi bu şekilde bozuldu. iç rezistansları çok pahalı. elimde rezistans teli var fakat bu folyodan bulamadığım için tamirini yapamıyorum. cevap yazdığınız teşekkür ederim. dediğiniz gibi şemasız olmayacak anlaşılan. bu tarz şemalara ulaşabileceğim bir site biliyormusunuz.
 
arkadaşım belki denk gelir diye iki tane adaptör parçaladım, tabanda belki denk gelir diye hiç birinin tabanı o adaptöre uymuyor. voltaj hepsinde tutuyor ama amper farkı işi bozuyor, site belki rus forumlarında bulabilirsin,
 
Son düzenleme:
3 tane kaliteli lehim makinesi bu şekilde bozuldu. iç rezistansları çok pahalı. elimde rezistans teli var fakat bu folyodan bulamadığım için tamirini yapamıyorum. cevap yazdığınız teşekkür ederim. dediğiniz gibi şemasız olmayacak anlaşılan. bu tarz şemalara ulaşabileceğim bir site biliyormusunuz.

Folyo icin yuksek sicakliga dayanikli cqm elyafi gibi bir malzeme. Transistörlerin metal govde ile arasina konulan malzemelerden.

Eger denerim derseniz firin pisirme posetleri var. Benimde elimde olacak muhtemelen dayanim sicakligi isinizi gorebilir. Bu malzeme ile benzer yapidadir. Bir tqne alip deneyebilirsiniz sıcaklıkla bozulup bozulmadigina bakmak lazim. Bozulmuyor ise gerekli olcude kesip sarılabilir.

Ha bu isleme yapmaya degermi ugrasilirmi orqsi tartışılır. Ne kadar verimli olur emin degilim.
 
Gecmis olsun, muhtemelen oradaki çip de arizalanmistir. Çipin kataloguna erisin veya nette ornek semalari vardir ilgili pinlerini takip ederek calistirilabilir ama harcanan zaman ve maliyet yuksek çıkabilir yenisine göre.

Havyalarda kullanilan folyo mika tarzi yanmaz, yuksek isiya dayanıklı. Naçizane 2 önerim var, ucuz havyalar alip hiç calistirmadan folyoya erisip sokun fakat bildiğiniz gibi çok kirilgandir. Son seçenek kapton bant, ihtiyaciniza uygun genişlikte temin edin, birkac kat sarın rezistansi dolayin tekrar birkac kat sarip sonlandirin. Kolay gelsin.
 
cevap yazan herkese teşekkürler ederim. Fırın poşeti denemesi başarısız oldu. bu folyonun tam ismini bilsek bir şekilde temin edilebilirdi aslında.
 
Mika bant, mika teyp yazınca sonuçlar üreticiler çıkmakta, kapton bant alıp deneyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst