Lisede okuyan elektrik elektronik mühendisi olmak isteyenlere tavsiyeler nelerdir?

M-Selim

Üye
Katılım
28 Ağu 2015
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
24
Mat kötüdür yakın zamanda temel matematiğimi geliştirmeye başladım iyi bir üniversite için tavsiyeleriniz nelerdir?
 
üniversite yaşantınızı iyi değerlendirin.
forumları ziyaret edim. teoriyi iyi öğrenin, pratik yapmayı ihmal etmeyin. okulda öğrendiğiniz seylerin pratikte uygulama alanları nelerdir öğrenin, sorun , araştırın. okulda iken projeler yapmaya çalışın.
uzmanlaşmak istediğiniz alanda bir firma bulmaya, okurken onlarla beraber proje geliştirmeye, çalışın. stajer olarak veya part time çalışarak. ingilizcenizi geliştirin.
Arduino, c, matlab gibi konuları öğrenin.


üniversitenin adı, sanı bir yere kadar geçerli olur, kendinizi geliştirmek önemli. o yüzden çok fazla hangi üni olur diye kafanıza takmayın.
 
Doğru söylüuonuz ama dha lise 2 okuduğumdan önümdeki seneleri iyi değerlendirmeliyim ve matematiği geliştirmeliyim araştırmalarıma göre matematik baya lazım artık uğraşacağız
 
Matematik Mühendisin olmazsa olmazıdır. Oğlumda 8.sınıfta geçen seneye kadar yapamadığı için sevmiyor, sevmediği için çalışası gelmiyordu tüm notları 90 ve üzeriyken matematik ortalaması 60'dı.
Matematiksiz hiç bir şey olmayacağını, büyük önemi olduğunu sevmek zorunda olduğunu sabırlı olması gerektiğini ve çalışması gerektiğini işleye işleye matematiğini düzelttik. İki gün önce baba 100 aldım matematikten dedi ağzı kulaklarına varıyor :)
Sevmiyorum kafam basmıyor bahane değil. Allah herkese akıl fikir vermiş sıkıntı kullanamamakta !
 
Aynen böyle örnekler hoşuma gidiyor.Başkası yapıyor biz neden yapamayalım ki teslada insandı bizde insanız yapamamıın sebebi çalışmamak
 
Aynen böyle örnekler hoşuma gidiyor.Başkası yapıyor biz neden yapamayalım ki teslada insandı bizde insanız yapamamıın sebebi çalışmamak

Bu iş denizin üstünde uçan kuşa benzer. Ne kadar kanat çırpar ve çaba gösterirsen o kadar yükselirsin. Kanat çırpmazsan suyun üstünde kalırsın ya bir dalga götürür yada köpek balığı. Ne yaparsan kendin için yapıyorsun bunu asla unutma. Elalem sadece tüh tüh vah vah der. İleride sıkınıtısını sen çekersin, hemde ömür boyu çekersin.
 
Haklısınız emeksiz yemek olmuyor bazı şeylerin farkına geçte olsa varıyoruz (ya da farkında olup uygulamıyoruz)
 
Haklısınız emeksiz yemek olmuyor bazı şeylerin farkına geçte olsa varıyoruz (ya da farkında olup uygulamıyoruz)

Farkına vardığında çoğunlukla iş işten geçiyor. Keşke şimdi lise çağımda olsaydımda filanca hocamı daha iyi dinleseydim. Yada keşke şimdi üniversitede olsaydımda hocalarıma çok daha fazla soru sorsaydım.
Şimdiki nesilde benim gözlemlediğim kadar gelecek planlaması yok kısa yoldan fazla emek harcamadan nasıl para kazanırım tek hedef bu maalesef.
Meslek hedefi, elindeki mesleği sevme ilgi duyma, öğrenme şevki azmi bir çoğunda maalesef yok. Deden baban zengin olabilir sana fabrika yada bir işletmeyi devredebilir. Yine yukarıda dediklerim geçerli o işletmeyi ayakta tutubilmek için yine bilgi birikimi ve tecrübeye ihtiyacın olacak.
 
Peki ders çalışma konusunda tavsiyeleriniz var mı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst