Lise Alt Dal Seçimi

spyxx7

Üye
Katılım
9 Mar 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
26
Öncelikle merhaba ben Lise 2 Elektrik -Elektronik öğrencisiyim.

Haziranda alt dal seçeceğiz ama bu dallar hakkında hiç bir bilgim yok 1 2 sitede okudum ama hiçbirşey anlamadım.umarım sizler yardımcı olabilirsiniz . Ben daha çok elektronikle ilgileniyorum. Tai veya Aselsan gibi bir yerde çalışmak istiyorum. hangi dalı seçmem gerekir ileride daha kolay girebilmek için.

Okul puanım 75-78 arası genelde.
AutoCad Biliyorum.

Yardım eden abilerime , ablalarıma teşekkür ederim.
 
aselsan girmeyi düsünüyorsan hem elektronik hemde otomasyona fazlasıyla ihtiyacın oluacaktır.Öncelikle sunu bilmeni isterim kimse sana aa sen lisede su su bölümü okumussun gel seni alalım demezler bir kere Türkiyede yaşıyorsan torpilin olacak.Lİsede endüstriyel Bakım onarım seçmeni tercih ederim ancak varsa tahminie göre eml sin lise3 de dal seçeceğine göre bizim okulda tekniklerde vardı bu dal dal ama sizin okulun durumunu bilemeyeceğim.İmkanın varsa endüstriyel bakım onarım seç Lisede otomasyondan sonra en iyi bölümdür.Otomasyona giremeyeceğine göre:D BU arada İns aselsana yerleşirsin ;):D
 
Şimdiden moralini bozmak istemem ama ceyerancı35 kardeşimin dedigi gibi burası türkiye Tai veya Aselsan istiyorsan bilgi beceri ve yetenekten önce çok iyi bir torpile ihtiyacın var.Buralarda çalışan alt veya orta düzeydeki yöneticiler sana bu konuda yardımcı olamazlar.bunun yıllarca örneklerini gördüm.Ama üst seviyedeki yöneticilerden bir yakının varsa şansın yüksek.Buralarda staj yaparsan bu kurumlara girersin gibi sözlerde sakın kanma alakası yok.
 
Ülkemizde torpille işlerin görülmesi üst düzeyde denebilir. Ama bence ümidini yitirme. Elektrik-elektronik mühendisiliği mezunu arkadaşım aselsana hiçbir torpili yokken başvurdu ve şu an çalışıyor. Aynı şekilde bilgisayar mühendisi arkadaşım torpilsiz THY'de. Bende şu an THY'de staj görüyorum torpil olmadan internetten başvurdum. Başvururken formları iyi doldurursan gözden kaçmayıp ilgileneceklerine eminim. Ama arkadaşlarında dediği gibi torpil varsa torpili olan kişiye öncelik tanırlar. Sende staj yapacağın zaman aselsan havelsan ve benzeri Türk Silahlı Kuvvetlerine üretim yapan firmaları araştır. İnternet üzerinde başvuruyla alıyorlar çoğu. Stajı bu şirketlerden birinde yaparsan işin garanti gibi olur.
 
yukarda arkadaşların dedığı doğru ama senın iş kapasıten torpilden kat kat ıyı oldumu torpil fılan sökmez masaya yumruğunu vura vura işini alırsın bu dedığımı yapabilmek içinde boş boş oturup sınavdan sınava ders çalışırsan hayalınde kalır basıt bir örnek vereyim ilk işe başladığımda elektronik bölümü laboratuvar teknisyenıydım işten pek anladığım sayılmaz bölüme gelen öğrencıler babasının amcasının iş yerınde çalışmış usta elektronikçiler birçoğu baktım zor durumda kalıyorum okulun atelye derslerı mkufredatını aldım yıl boyunca öğrencının yapacağı deneylerı evde deney masası kurdum yaptım bu iş benı hem işimde mahcup etmedı artı araştırmaya itti bunu yazdım fikir olarak inşallah uygular işinin uzmanı olursun iş bulmaya gelınce en ıyısını bulursun yolun açık olsun
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst