Lisanssız Program Kullanımı

Arkadaslarımın başına gelen 2 farklı olayı paylaşayım sizinle,

1 Tanesi mimarlık şirketinde çalışıyor ve Autodesk firmasından baskına geliyorlar. Bütün yazılımlar lisanssız konu hakkında soruşturma başlatılıyor. Patronu konunun bütün sorumlusu bu arkadaştır diyip işine son veriyor. Bu sizce etik midir? İnsanlık mıdır? Arkadaşım patronunu mahkemeye verdi büyük ihtimalle kazanacak davasını ayrıca Autodesk firması da tazminat + lisans bedellerini alacak.

Diğer olay da bir inşaat firmasında çalışan arkadaşım haksız yere hiç bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. O da tazminatları vs ile ilgili dava açtı ayrıca gitti Autodesk ihbar hattından ihbarda bulundu. En son konuştuğum kadarıyla o firmaya baskın yapıldı.

Bence lisans konusu oldukça hassas bir konu ve Türkiyede (bile) artık peşine düşülmüş durumda o yüzden dikkat etmek gerekiyor.
 
programlar ucuzduda biz mi alıp kullanmadık....
 
düşürsünler kardeşim o zaman fiyatları ayıp günah ben bir bilgisayar için 6000euro+kdv ye altium almam ilacına çaresine bakarım.1000-1500TL değil dolarda değil üstelik euro birde kdv si var daha de get dedim kapattım telefonu.

makul bir fiyata çeksinler alalım
 
Kesinlikle pc internete bağlı olunca ulaşabilirler, başka türlü nasıl ulaşsınlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst