Lisanssız Elektrik Üretimi

Osman6363

Üye
Katılım
17 Ağu 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba Arkadaşlar,

Benim Niğde Bor'da arazilerim var Güneş enerji santrali kurulumu için gerekli şartları sağlıyor.
Başvuru için benim elektrik aboneliğimin Niğde iline bağlı dağıtım şirketi sınırları içersin de Yada İstanbul da ki aboneliğim yeterli midir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Niğdedeki evinizin aboneliği sizin üzerineyse yeter.
 
Marjinal tarım aldın mı? Çağrı mektubu için de abonelik arazinin bulunduğu ilde olmalı. Ayrıca TM'ye uzaklığı ne kadar gerilim düşümüne baktın mı? Bide arazi boyutlarına göre ÇED isteyebilirler, ayrıca TM'nin kapasite doluysa bağlantı izni alamazsın, ayrıca bağlantı noktası MWatt başına ortalama 1 km'den uzaksa feasible değil boşuna başvurma böyleyse, yapman çok zor olur. Ayrıca finansmanın yoksa 6 ay sonra çağrı mektubu iptal olur.
 
Aboneliğinizin aynı ilde değil, aynı dağıtım bölgesinde olması şartı vardır. Niğde'de kurulum yapacaksanız örneğin MEDAŞ bölgesinde olan Konya'da aboneliğiniz olması yeterlidir. İstanbul'daki abonelik bir işe yaramaz.

Ama bunlardan çok daha önemlisi, Muhammed Bey'in de belirttiği gibi trafo merkezlerinde kalan (daha doğrusu kalmayan) bağlantı kapasiteleri. Şu anda MEDAŞ bölgesinde kapasite kalan trafo merkezi yok diye biliyorum ama aynı zamanda 180 günlük sürede gerekli dosya kabullerini yapamayan şirketler olacaktır diye tahmin ediyorum. İptaller sonucu yeniden açılacak kapasiteleri takip etmek faydalı olabilir.
 
Niğde'de yeni şirket kurduk hocam güneş panelleri üzerine düşünürseni yardımcı olabilirim


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst