Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

Hanibal

Üye
Katılım
15 Nis 2006
Mesajlar
166
Puanları
1
Yaş
36
Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bu sene ODTÜ’de

Linux; açık kaynak kodlu, ücretsiz dağıtılan, bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için Ulusal İşletim Sistemi olmaya başlayan ve özellikle okullar, kamu ve KOBİ'ler için sınırsız olanaklar sunan bir işletim sistemi. Linux ve Özgür Yazılım ruhunu pekiştirmek üzere her sene düzenlenen Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, bu sene ODTÜ KKM'de gerçekleştirilecek.

Brezilya, Meksika, Japonya, Kore, Çin, Hindistan, Almanya ve İspanya'yı da kapsayan geniş bir yelpazede ülkeler Linux'a yatırımı tercih etmeye, güvenlik ağırlıklı işlerini de Linux temelli yapmaya başlamış bulunuyor. Linux kullanımı ülkemizde de, başta üniversiteler olmak üzere, KOBİ'ler, kamu ve özel sektöre yayılmaya başlamış durumda.

Ayrıca, TÜBİTAK bünyesinde geliştirilen Ulusal İşletim Sistemi Pardus'un ülkemizde Linux'un gelişmesine ciddi bir ivme kazandırması bekleniyor. Linux, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak'ın ülkemiz için istihdam, tasarruf, güvenlik, bilişimci yetiştirme, sayısal bölünmeyi önleme ve rekabet edebilme bakımından çeşitli çevreler tarafından giderek daha fazla ciddiye alınıyor.

LKD, Türkiye'de Linux gönüllülerinin oluşturduğu, ülkemizde Linux ve özgür yazılımların gelişmesi için çalışan, kar amacı olmayan bir sivil toplum kuruluşu. LKD, Linux'u geniş kitlelere tanıtmak, sevdirmek; Linux'un KOBİ'ler, okullar, ve kamu içinde kullanımını desteklemek, teknik ekiplerin yetişmesine katkıda bulunmak ve Linux camiasını buluşturmak için her sene Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ni düzenliyor. Mayıs 2002'de Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde yapılan ilk şenliğe Türkiye'nin her yerinden 1500 civarında kişi katılmıştı. 2003 şenliğini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, 2004 ve 2005 Şenliği de Milli Kütüphane’de yapılmıştı. 5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği ise 11-14 Mayıs 2006'ta ODTÜ KKM'de yapılacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,194
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst