linux Mint 14 mü Ubuntu mu?

erhanvarol

Üye
Katılım
13 Kas 2007
Mesajlar
107
Puanları
1
Ubuntu12.10 mu yoksa Mint 14 mü.
Bir yerde en ok tercih edilen paket Mint diye okudum. O da ubuntu üzerine geliştirme galiba, ama bilgisi olanların tercihi nedir?

BuGün Mint kuracağım inşallah.
 
Daha önce ikisini de denedim Ubuntu 12.10 daha çok hoşuma gitti.Kullanım açısından ve görsellik olarak daha iyi sanki...
 
linux mint 14 ü kurdum çok şükür... linuxlife usb ile hızlı bir kurulum oldu... şu an hız olarak fena gelmedi... bir süre kullanacağım nasipse...

ubuntu 12.10 iso da var elimde ama mint sanki görsel olarak daha hoş gibi (ki genelde forumlarda söylemlerde bunu güçlendiriyor.)

denemenizi tavsiye ederim...
 
çekirdek yapısı ve kararlılığı zaten ubuntu ama mint bana göre ne bileyim ben ısınamadım. her daim ubuntu derim.
 
Ubuntuyuda Linux Minti de kullandım. En son Linux Mintte karar kıldım ben. Ubuntuda kodekler ve gerekli bazı yazılımlar hazır olarak gelmiyor. Sizin yazılım yöneticisinden kurmanız gerekiyor. Ben kendi açımdan eskiden internetim olmadığı için ubuntuda aylarca ne bir müzik dinleyebildim ne bir video açabildim. sadece internet üzerinden program kurabiliyorsunuz linux'ta. yani başka türlüde kurulur ama çok uğraşmalı. internet kafeye gidip program indiriyorum. sonra evdeki bilgisayarımdan derliyorum sürekli hata veriyor. eksik paket hataları falan. eksik olan paketide kuruyorum başka bir eksik paket hatası veriyor. program kurmak böyle zorlaşıyor tabi. interneti olan kişiye program kurmak basit tabi. ubuntunun en sevmediğim yanı oydu. bide ubuntunun kde versiyonu berbattı. linux mintin ise hem debian hemde ubuntu üzerine kurulmuş versiyonları var. linux mint'te tüm gerekli programlar hazır olarak geliyor ve bu benim hoşuma gidiyor. kodekler, flash programı, java ve diğer programlar... hiç uğraşmıyorum o açıdan güzel yani.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst