Lineer Step Motor Yapılabilir Mi?

mantıken olur da a'dan z'ye konuya hakim misin? biride elektronik su sayacı yapmak istiyor ama ünlü markanın ürününü ters mühendislikle yapmak istiyor.
Tez olarak asenkron lineer motor yaptığımızdan az çok konuya hakimim ama 1/64'lük küçültme oranında dişliye sahip bir step motorda basit hesapla 0,7 derecelik hassasiyet sağlanabiliyor. Bizim bu hassasiyete nasıl ulaşabileceğimiz konusunda sıkıntılarımız var.
Yüksek çözünürlük derken kasıt ne kadar ki? Hassasiyeti milimin 1/100!üne indirmek mesele efektif mi ki?Her hangi bir parçanın yazması mantıklı bir sürede biter mi bu kadar düşük çözünürlükle?

Pürüzsüz yüzey isteniyorsa bunu sağlamanın tek yolu da çözünürlüğü düşürmek değil bildiğim kadarı ile.Makinenin rijitliğinden montaj hassasiyetine oradan flamentten mil yada kayışların durumuna kadar bir dolu etken var.
Çözünürlükten kastım hassasiyetti. İşin açıkçası hassasiyeti aştıktan sonraki aşamalarda o dediğiniz faktörlerin önem arz ettiğini düşünüyorum, çok profesyonel bir çalışma çıkarma niyetinde değilim. Başlangıç düzeyinde de olsa biryerden başlamak istedim.
Örnekleri var. Yapılabilir ama elle yapacağınız o kadarda hassas olur mu bilemedim. Şu anki en mantıklı çözüm standart step motor ve teknikteki adı nedir bilmiyorum vidalı mil ve somun.

Buradaki hassasiyet ise step motorun bir adımdaki açısı ve mil üzerindeki birim mesafedeki diş adedi belirler.

Hocam bu videoya baktım da bu videodaki hareket edilen yüzey düzlemsel dişli (gerçek adını bilmiyorum). Lineer motorda dişli kullanma gibi bir olanak yok bunun hareket yüzeyi lineer sadece. Tahminimce step motor kullanılmış bir sistem.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst