Limit Switch YARDIM!

Ali Emer

Üye
Katılım
11 Şub 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar bir nesnenin bir noktadan bir noktaya belirli zaman aralıkları ile gidip gelmesini istiyorum. bu konu hakkında nasıl bir şey yapılabilir, sıfırdan bir sistem kurulumu olacak şekilde açık ve net olarak anlatım yapabilirmisiniz. Elektrik bilgim yok denecek kadar az.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
yapacağınız sistem nedir bilmiyorum ama örneğin hız kontrol cihazlarında böyle bir hazır uygulama var... switch girişlerini tanımlayıp fonksiyonu aktif ettiğinizde bu işlemi otomatik olarak yapıyor, bunun haricinde PLC sistemi ile de yapabilirsiniz... Bunların haricinde kontrol panosu üzerinden de yapılabileceğini düşünüyorum... ancak siz elektrik konusunda yetersizim diyorsanız bunların hepsi sizin için riskli ve tehlikeli uygulamalar olur...
 
0 noktası zaman röle switch
o----------------Q---------------- \ bu şekilde sistemi kurarsan dediğin nesne switche çarptığında durur zaman rölesindeki zaman ayarına göre bekler ve geri döner.
Yada nesne gider switche çarpar geri döner zaman rölesi ayarı kadar bekler sonra yine gider ben sadece switch mantığını anlattım git gel olayını ayrı kurman gerekir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst