Libnodave Kullanımı Hk.

@fultek_salihSalih bey profinet ile ilgili.Protocol dökümanı varmı elinizde.Read / Write method, Stx - Etx, Check sum, Error Codes, bit - byte - word - dword... single ve multi read sorgulamaları.
Write sorguları...

Siz yazdığınıza göre bunları biliyorsunuzdur.bende yazacağım networku sniff leyip yazması uzun sürüyor.eğer sizde varsa paylaşabilirseniz memmun olurum.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Teşekkürler hoby, peki string okuma için de bir örnek verebilir misin?
 
aynı konuda bende muzdaribim.s7 net ile tcp/ip yazılımı var.c# ile s71200 simülatör ile haberleştirdim.ama gerçeğini deniyemedim.Çünkü bendeki s7 300 mpi/rs232 portu yalnızca var .
 
Mantığını anlatabilirseniz sevinirim.Bende c# haberleşme ile uğraşıyorum.


İlk başta bende libnodave ile uğraştım ama boşuna. Daha sonra kendim yazdım. Sizde yazabilirsiniz, yada fultek activex olarak satıyor. Nasıl çözdün derseniz anlatıyım. Pc ile plc her hangi bir program ile haberleştirdim. Sonra pc'ye iki seri port daha taktım. birinden plc'nin gönderdiği diğerinden de pc nin gönderdiği dataları milisaniye ile etiketliyerek kaydettim. Başladım enigmayı çözmeye pc ne demiş plc ne cavap vermiş.... böylece 20 gün sonunda mpi ile haberleşen bir activex yaptım. aynı sistemle ppi'ı 1 haftada yazdım. Benzer sistemle profineti yazdım. Artık hepsini bu şekilde yaparım her halde. bana siemens protokolü getirin çöziyim.

Unutmadan s7 mpi saçma sapan bir protokol. sadece 1 byte okumak için ilk seferinde 1000 byte data trasnferi yapılıyor. sonra karşılıklı 100 byte data transfer ile okuma sürdürülüyor. hepsi sadece 1 byte okumak için. Bu adamlar bu protokolü yazarken kimse yapamasın olabildiğince karıştıralım demişler. Hatta giden gelen data içersinde 16 sayısı varsa peş peşe iki 16 gönderiliyor. Zira mpı da 16 dle demek iki tane gönderince bu dll değil demek oluyor.

Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst