LG yeni Ev Enerji Yönetimi Sistemi HeMS’i öne çıkarttı.

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
2012 yılı için devrim niteliğindeki yeni nesil akıllı ev aletlerini vitrine çıkaran LG Electronics (LG), Las Vegas’taki 2012 Uluslararası CES Fuarı’nda özellikleri geliştirilen Smart ThinQ™ Teknolojisi ve yeni Ev Enerji Yönetimi Sistemi’ni (HeMS) öne çıkarttı.

Smart ThinQ™ ve HeMS bir arada tüketicilere, günlük ev işlerini yapmanın daha uygun ve rahat yollarını sunarken enerji tasarrufu ve elektrik faturalarında da büyük bir tasarruf potansiyeli sağlıyor. CES Fuarı’nda LG beyaz eşya standını ziyaret etme ayrıcalığına sahip olan katılımcılar akıllı televizyonlar, akıllı telefonlar ve bilgisayarları arasında gelişkin cihazdan cihaza bağlantı özelliğini deneyip gelişime bizzat şahit oldular.

CES Fuarı’nda öne çıkan LG’nin yeni ev aletleri, modern tüketicinin yaşam tarzını bütünlemek üzere tasarlanmış. Bunlar arasında; CES 2012 “En İyi Yenilik” ödülünü kazanan ultra geniş Cebri Sirkülasyonlu Soğutucu Bölmesine sahip French Door buzdolabı ile CES 2012 Yenilikler Ödülü’ne layık bulunan büyük ve hızlı çamaşır makinesi bulunuyor.

Smart ThinQTM Teknolojisine Sahip LG
Akıllı Ev Aletleri

“Akıllı ev aletlerimize ilişkin ilk tanıtımı geçtiğimiz sene CES Fuarı’nda gerçekleştirmiştik. O günden bu yana ürün grubumuz bir hayli gelişme kaydetti” diyen LG Electronics Ev Aletleri CEO’su Moon-bum Shin sözlerine şu şekilde devam ediyor: “LG sadece her ev aletinin teknolojik özelliklerini iyileştirmekle yetinmedi, ayrıca evin bütününde bağlanabilirlik özelliğini önemli oranda geliştirdi. LG, Tüketicilere çamaşır makinelerini televizyonlarından veya akıllı telefonlarından izleme imkanı vermek gibi ev işlerinin takibinde yeni olanaklar yaratarak ev sahiplerinin ev işi kavramı üzerinde yeniden düşünmelerine olanak sağlıyor.”

LG’nin özellikleri geliştirilmiş Smart ThinQ™ teknolojisi, enerji kullanımının denetiminde kişiye özel kolaylıklar ve esnek yöntemler sağlıyor. Akıllı teknolojilerin merkezinde ise, komple bir yiyecek yönetim sistemi sunan Smart Manager bulunuyor. Smart Manager ile tüketiciler buzdolabının içinde hangi gıdaların bulunduğunu, yerlerini ve ne zaman kullanılmaz hale geleceklerini dolabın LCD panelinden veya akıllı telefonlarından kontrol edebiliyorlar. Daha iyi hizmet için, Smart Diagnosis™ akıllı cihazlar yoluyla hızlı ve pratik teşhis ve problem giderme imkanı veriyor.

LG HeMS (Ev Enerji Yönetimi Sistemi)

Smart Access özelliği tüketicilere akıllı cihazları aracılığıyla ev aletlerine erişme ve çalışma durumlarını izleme imkanı verirken Smart Adapt özelliği ile tüketiciler, yeni bir ürün almalarına gerek kalmadan, LG’nin yaptığı son güncellemelerinin bütün avantajlarını sunacak biçimde yeni program veya yazılımları indirebiliyorlar. Aynı derecede önemli olarak LG akıllı ev aletleri, Smart Grid-ready özelliğine sahipler. Bu özellik sayesinde, yerel altyapı şirketleri Akıllı Şebeke uyumlu, farklılaştırılmış zaman dilimleri teknolojisini sunmaya başladıkları anda tüketiciler her gün en uygun enerji oranlarından faydalanabilecek biçimde fonksiyon ayarlarını düzeltebilme imkanına sahip oluyorlar.

Bu yıl LG, akıllı teknolojiler alanında yaptığı geliştirmelerin avantajıyla, CES 2012’de yapılan diğer bir eşsiz yenilik olan HeMS ile komple bir ev ağı oluşturdu. HeMS ile kullanıcılar, akıllı telefonları veya bilgisayarları aracılığıyla evlerindeki akıllı ev aletlerinin enerji kullanım bilgilerine erişebilmektedirler. Tüketiciler, enerji kullanımı ve buna bağlı enerji maliyetlerini saatlik, günlük, aylık veya yıllık bazda izleyebilmektedir. Gerekli hallerde, enerji tüketimini azaltmak ve faturalarda tasarruf sağlamak üzere kullanım oranında düzeltme yapabilmektedirler.

CES Fuarı’nda LG en yeni akıllı buzdolabını, akıllı çamaşır makinesini, akıllı fırınını ve robot elektrik süpürgesini de sergiledi. Özellikle akıllı buzdolabı ve akıllı çamaşır makinesi, LG’nin en gelişkin akıllı teknolojilerinin cisimleşmiş hali olarak öne çıkıyor. Ve LG’nin patentli Temel Teknolojileri olan Lineer Kompresör, Inverter Direct Drive™, Infrared Gril ve KOMPRESSOR[SUP]®[/SUP], LG ev aletlerinin performans özelliklerini geliştirmeye yardım ederken dayanıklılıklarını arttırmakta ve verimli enerji kullanım özelliklerini en üst seviyeye çıkarmaktadır.

LG Cebri Sirkülasyonlu Soğutucu Bölmesi

Ziyaretçiler, LG’nin gözde bir ödül olan CES 2012 “En İyi Yenilik” ödülünü kazanan ultra geniş Cebri Sirkülasyonlu Soğutucu Bölmesi ile donatılmış French Door geniş buzdolabını da ilk elden görebildiler. İçeceklere yönelik hızlı bir soğutma bölgesi yeniliği olan Cebri Sirkülasyonlu Soğutucu Bölmesi, arkadaşların veya akrabaların beklenmedik ziyaretleri için mükemmel bir kurtarıcı görevi görüyor. Cebri Sirkülasyon Soğutucu sayesinde 12 onsluk (1 ons=28,3 gr) bir bira veya soda kutusunu beş dakikadan kısa bir sürede soğutabilmek mümkün.

LG ayrıca yüksek kapasiteli ultra hızlı önden yüklemeli çamaşır makinesi ile benzersiz Infrared Gril teknolojisi ile donatılmış fırınını da sergiledi. Vitrinde ayrıca LG’nin TrueSteam™ teknolojisi ile güçlü bir yıkama ve suyun verimli kullanılmasını sağlayan bulaşık makinesi de yer alıyor.

Özellikle takımlar ve bluzlar gibi özel Bakım gerektiren çamaşırlara uyarlanmış LG Styler, LG çamaşır makineleri gibi diğer LG ürünleri ile birlikte kullanıldığında komple bir çamaşır bakımı yönetim çözümü sunuyor. Styler, günlük kırışıklıkları açmak ve istenmeyen kokuları uzaklaştırmak üzere buhar çevrimleri kullanmaktadır. Ayrıca, saklanan çamaşırların içine nazikçe nüfuz ettirilen aroma seçkisi sayesinde çamaşırları düzenli ve ferah tutmaktadır. Styler tüketicilerin gardroplarını profesyonel bir dokunuşla düzenlemesine imkan veriyor.

HOM-BOT evin kolay ve pratik bir biçimde otomatik olarak süpürülmesine imkan veren LG’nin gelişmiş elektrik süpürgesidir. Çift Gözlü Haritalama özelliği daha hızlı ve iyi temizlik için akıllı navigasyon tekniğinden faydalanırken, 9cm’lik düşük yüksekliği ve 50 dB gürültü seviyesi sayesinde tüketiciler, robot süpürge yerlerle meşgul olurken diğer aktivitelerin keyfini çıkarabilmektedir.

LG’nin, elegan Studio Series™ buzdolabı serisi ise, ultra kapasiteli iç içe üç kapılı gardırop tipi tasarımıyla göz dolduruyor.


Alıntıdır Kaynak: hardwaremania
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst