LG ve Intel, Atom tabanlı bir Android telefon çıkarabilir

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Intel-LG.jpg


Üst düzey bir yöneticiden alındığı söylenen bilgiye göre LG, CES2012 fuarında sergileyeceği ürünler arasına Intel Medfield işlemcili bir Android telefonu ekledi.
Firma konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınsa da Intel, Medfield tabanlı ilk Android telefonun CES2012′de görücüye çıkacağını onayladı.

Korean Times, Intel’in mobil sektöründeki acemiliğini hatırlatarak adı verilmeyen bu kaynağın ortaklık konusunda hala temkinli davrandığını yazıyor. Medfield platformu çıkmadan önce Atom işlemciler netbooklardan daha küçük cihazlarda gereğinden fazla enerji tüketiyorlardı. LG ise Intel’in telefon ve tablet yongalarının geliştirilmesine artık çok daha fazla para harcadığını düşünüyor.

Intel-LG işbirliği doğru ise şirketler ikinci defa CES fuarında Atom tabanlı telefon sunacaklar. LG 2010 yılında da Intel MeeGo tabanlı 4.8″ ekranlı GW990 prototipini sergilemişti. İki şirket ürünün yıl sonuna doğru çıkacağını duyurmuş fakat daha sonr projeyi rafa kaldırmıştı.

Fakat adı verilmeyen başka bir LG yöneticisine göre yukarıdaki bilgi bir dedikodudan ibaret; yeni bir Android telefon yerine şirketin referans modelleri tercih edeceğini söylüyorlar ve herhangi bir Intel platformu üzerinde Android kullanacağına ihtimal vermiyorlar. Aynı kaynak, Intel’in, Kore pazarında AMD’nin artan liderliğinden hoşnut olmadığını da söylüyor. AMD bu yıl Kore pazarındaki payını %3 arttırdı.

Kaynak: hARDWAREMANIA
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst