Lg tv yandı

merhaba merkezi anten sistemimi yoksa kendinize ait bir sistemdenmi yayın alıyorsunuz eğer merkezi bir sistemden yayın alıyorsanız başka bir tv den gelen akımdan olmuş olabilir veya anten yükselticisi kullanıyorsanız ondanda olabilir ?
Apt ait merkezi sistem
 
Görebildiğim kadarıyla evet bariz bir yanık var. Ancak ,

Giriş yapılan hat uydu girişi değil gibi görüyorum. Resimde görünen hattın girdiği yer eski nesil tunerli anten girişi gibi görüyorum. Giren yanan kablonun altındaki giriş uydu sistemine ait giriş lnb bağlantısı gibi görünüyor.

Televizyonun tam modelini yazarmısınız bende de LG var ama girişler aynı değil. İncelemek istiyorum.


Yıldırım düşmesi olmadı sadece dışarda yağmur vardı.Evin elektriği kesilmedi,başka komşuda şikayet yok.Diğer elektrikli ve elektronik cihazlarda sorun yok.TV izlerken oldu herhangi bişey yapmıyordum.Aynı anten kablosu ve aynı prize 72 ekran eski tv taktım izliyorum şuan.

Resim yükledim var aşağıda
 
Gerkçe ortada içerden ısı olsa o ay yüzeyi görüntü olmaz Sn. @uçak16 Ustamızın dediği gibi bu zamana kadar fab kaynaklı böyle hasar görmedim, şimşek sonucu hasarlanan cihazlar d gördüm yarı zamanlı tv tamircisinde takılıyorum ayrıca kişisel gözlem yeteneğim de tecrübem var.
 
Bu ve bunun gibi olaylarda yıldırım etkileri düşünülebilir. Şimşek çakması bazen evleriniz de kaçak akımları attırmıyor mu? aynı sebeple uydu santraline bir şekilde gerilim yüklenmesi olmuş olabilir. Konu ile alakalı bir yazı paylaşıyorum. İleri de aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olursa ucuz bir malzeme ile bu işi çözebilirler.

Uydu hatları ve çanak antenlerin yıldırımdan korunması
 
yakına yıldırım düşmüş bunun sonucu bu garantiye girmez servis direnir.
 
yanmanın sebebi anten kablosundaki kısa devre ya tv girişinde yada lnb veya merkezi sistem girişinde yıldırım yada fabrikasyon hatası değil,kısa devre ısınma yapıp tv girişini eritmiş
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst