Lg Plc'de enkoder kullanımı

murdosa

Üye
Katılım
7 Şub 2008
Mesajlar
114
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar.Lg Plc'de enkoder kullanımı hakkında bilgisi olan varmı.Nasıl kullanılır enkoder analog çıkışmı verir.Analog çıkış verirse bu çıkışı nasıl kullanırız.Bide enkoder için hızlı sayıcı kullanmak gerekirmi.Bunun hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Lg (Ls) plclerde de encoderlerin kullanımı diğer marka plc ler gibidir.Encoderler hakkında genel bilgiyi forum içerisinde bulabilirsiniz.
 
arkadaşım encoderi plc ne bağladıktan sonra parametreler de hsc0 adlı bölümde ayarlamalar yapman lazım.peki bu nasıl oacak.yukarıda 4 adet seçenek var.1.seçenekte encoderi 1 kanal çalıştırıyor ve geri yön bilgisi alamıyorsun.seçenek 2 de ise 1 kanal ve geri yön bilgisi alabiliyorsun.seçenek 3 de ise encoderini iki kanal çalıştırıyor.ve son seçenekte ise encoderden gelen pulse leri 4 ile çarpıp sana veriyor.orta kısımda ise encoderin değerini sıfırlamak için sana iki seçenek sunuyor.1.dahili marker ile veya dışarıdan bir input ile bunu sen seçiyorsun.daha sonra programında hcst komutunu kullanarak programını yazıyorsun.
encoderler analog çıkış vermezler ve hızlı sayıcı kullanmak şarttır.
 
taner beyin söylediklerine ilave olarak:). eğer enkoder yavaş dönüyor ise örnek olarak 50 hz ( bu senin programının uzunluğna bağlı yani plc nin tarama süresine) hızlı sayıcı kullanmadan da yapa bilirsin.ancak hızlı dönürsa mecburen hızlı sayıcı girişlerine bağlaman gerekir. tek kanal kullanıyorsan 100 kHz çif kanal yani şleri geri kullanıyorsan 50 kHz kadar okum ayapabilir. k120s serileirnde tek kanal 4 adet çif kanal 2 adet hızlı sayıcı kullanıla bilir. örnek. moroumuz 600 d/dak ile dönüyorsa ve buna 100 puls enkoder bağlanırsa : 600/60= 10 d/sn( 1 saniyede gelen puls sayıcı): 100 puls x 10 d/sn = 1000 puls buda 1 kHz demektir. sen gelen puls sayısına göre bu bilgiyi analog bilgiye dönüştüre bilirsi. bir timer çalıştırarak sürekli örnekleme yapacaksın. çıkan değeri analog çıkışa atarak sonuca ulaşırsın... daha fala detay için ABK Mühendislik ( Endüstriyel otomasyon sistemleri )

ABK Mühendislik ( Endüstriyel otomasyon sistemleri )
 
merhaba.

encoderin puls değerini D1 e alabildim ve matematik işlemlerle D2 ye de başka bir değer aldım.
fakat D1 deki değerle yaptığım işlemleri D2 ile çalıştıramıyorum.
encoder ayarları ile alakalı olabilir mi.
HSCT komutu ile mi alakalı.
teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst