Lg monitör Tv açılma sesi geliyor ekran yok

iş dolayısıyla konudan biraz uzak kaldım kusura bakmayın dediğiniz mosfeti ölçtüm bir tarafta sonsuz direnç gösteriyor diğer tarafta önce yüksek direnç sonra sonsuz direnç gösteriyor buzzerdan ses gelmiyor ama devreden söküp bakmam gerekiyor mu yoksa değiştireyim mi aynısını alıp ?
 
o bahsettiğin devre elemanında kısa devre olmaması gerekiyor ve yaptığın ölçümlere göre sorun gözükmüyor; bu benim düşüncem;
bunu öneren arkadaşın yorum yapması daha doğru olacaktır..

yerinde olsam adaptör takılı iken, bu kart üzerinden ölçerdim voltaj çıkışını, adaptörün ucundan boşta ölçtüğünde doğru voltaj gösteriyor ama yüke bindiğinde voltaj düşüyor olabilir. Benzer çıkış veren bir adaptörle denemek de akıllıca olur. Genelde alçak voltaj tarafı görüntü işleme değil de güç tarafı bozuluyor bunların..
 
Laptobun 19V adaptör beslemesi üzerindeki elemanları, giriş noktasından başlayarak voltajı takip edersen, Arkadaşın bahsettiği güvenlik amaçlı mosfet lerden iletmeyenler bulabilirsin, bu mosfeti değiştir ya da kısa devre yapıp sorunu gidermen mümkün.

Tam nedeni bilmemekle beraber, hiç tepki yok, laptop öldü dediğin durum ile ilgili yapabileceğin güç ayağındaki sorunu belirlemek olacaktır. Ölü bir laptop %99 alçak akım güç devrelerinden (1V - 3.3V - 19V vb) besleme alamıyordur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst