LG Linear Kompresörlü Dolap Sıkıntısı

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
434
Puanları
16
Yaş
29
Yaklaşık 8-9 ay önce buzdolabı aldık. Ve sesi çok yoğun çıkıyor ve motor bana göre çok sık çalışıyor. Ya da bana öyle geliyor. Arka tarafta kondanseri temizledik, zaten temizdi. Ve soğutma olarak 4 derecede yetersiz geliyor, 2 derecede kullanıyoruz. eski dolabın dondurucusunu -16 derece ölçtüm, bununkini -9 -10 arası. Max -12 oluyor. Sizce bir arızası var mıdır?
 
Kompresör ınverter ise çalışması normal. Lineer deyince ınverter geldi aklıma. Sese bisey diyemem. Telefon uygulamasi ile desibel ölçümü yapın. Etiket değerini aşıyor ise servis çağırın
 
Peki soğutma konusu? 3 saatin toplam 2 saatinde çalıştı motor, içine son 1 günde bir şey koymadık.
Evet tam yazarken yine çalıştı, belki 2.5 saati bile olabilir...
 
Eski dolapla aynı yerde mi duruyor dolap. Ek isi kaynağı var mi etrafta. Ölçümler hatalı olabilir. Aynı şartlar sağlanmalı. Mesela öbür dolabı hangi mevsimde ölçtunuz. Kış mj yazmıydj.
 
Aynı gün aynı ortam hiçbir ısı kaynağı yok.
Bugün ölçtüm, ve en az 1 dakika bekledim tam ölçüm için kapak kapalıydı ve gıdaya dokundurdum probu. LG de daha fazla bekledim bana da garip geldiği için.
İçini yalnızca 1 kere açmama rağmen 1 saatin 35-40dksı motor çalıştı.
 
Son düzenleme:
Motorun süresi önemli Değil dediğim gibi tabi ınverter bir kompresör ise. Ama eski teknoloji ise oda. O zaman sorun var
 
ses bu, kulaklık ile dinlemenizi tavsiye ederim
 
Ses bazen azalıp bazen artıyor mu
 
Hayır hep bu ses ile çalışıyor ve saatin en az 20-30dksı böyle ustam. eski bir buzdolabının dondurucu bölümünü elimdeki avometre ile -14 16 arası ölçerken bunun üst kısmının derecesini -10 -11 olarak ölçtüm ve hiç değişmiyor.
Yani ustam siz bu işten anlıyorsunuz, soğutma yetersizliği olabilir mi? Geçen sene yazın aynı dolapla 4 derecede su içemezdik, şu an 4 derecede suyun dış kısmı tam buğulanma bile yapmıyor. soğuk ama sanki ılık soğuk..
 
Ustam simdi söyle diyim. Geçen sene bu cihaz iyi soğutuyor şimdi performansı azaldı ise. Evet gazı eksiliyor olabilir. Kompresör basmıyor olabilir. Sistem tıkalı olabilir. Hersey olabilir. Ama ben şöyle anladım. Yeni dolap aldınız. Eski dolap daha iyi soğutuyor. Yenisi o kadar iyi değil. Markadan markaya fark olabilir. Performans farkı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst