lg beko klima

Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
42
Puanları
1
lg beko klima var evde 15,000 btu luk ısıtma modundayken dışta kalan kompresör kısmı karlanıyor neden yapıyor olabilir
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
klima ısıtma konumunda çalışırken dış ünitenin karlanması normaldir. zamanı gelince defrost işlemi yaparak bu karları eritmeye girecektir. yalnız ısıtma performansı çok iyi olursa defrostta da girmez ve sürekli karlı bir şekilde çalışır. iç ünite boru sıcaklığı 43 derecenin altına düşmeden defrost yapmaz. bir arıza değildir.


saygılarımla
 
çok yüksek derecelerde çalıştırmayın maximum 25-26 dereceyi geçmesseniz pek sorun yaşamazsınız.
 
tamam sagolun
 
karlanmanın neden olduğunun cevabı yok bu konuda?
 
kemikzade gereken açıklamayı yapmış.

"açıklamak"
derken ben kondenserden geçen gazın ısı değişikliğinden ötürü , ortamın ısısını alır dış ortam soğur ve havadaki nemden dolayı peteklerin üzerinde karlanma oluşur.

gibi cümleler açıklamaya yöneliktir diye düşünüyorum.

ben bu konuyu bimiyorum.

klima ısıtırken "ve" soğuturken gazın;
evaporator kondenser, kompresor, expension valf, akümülator, gibi aygıtlardan geçerkenki basıncı, likit yada gaz halleri nerelerdedir gibi şekilli açıklamaları olan eğitici dökümanlar varsa paylaşabilirmisiniz.
 
"açıklamak"
derken ben kondenserden geçen gazın ısı değişikliğinden ötürü , ortamın ısısını alır dış ortam soğur ve havadaki nemden dolayı peteklerin üzerinde karlanma oluşur.

gibi cümleler açıklamaya yöneliktir diye düşünüyorum.

ben bu konuyu bimiyorum.

klima ısıtırken "ve" soğuturken gazın;
evaporator kondenser, kompresor, expension valf, akümülator, gibi aygıtlardan geçerkenki basıncı, likit yada gaz halleri nerelerdedir gibi şekilli açıklamaları olan eğitici dökümanlar varsa paylaşabilirmisiniz.



1-Klima cihazları nasıl soğutur?
Klima cihazları (buzdolaplarında olduğu gibi) R22 gazının buharlaşma ve yoğuşma özelliğinden faydalanılarak odada bulunan ısıyı dışarıya atmaya yarayan cihazlardır. Split klimalarda iç ünite içinden geçen gaz ortamdaki ısıyı emerek buharlaşır. Bu sayede ortam soğur. Buharlaşan R22 gazı dış uniteye geldiğinde yoğuşur ve emdiği ısıyı dışarı atar. Bu işlem gerçekleşirken yalnızca iç ve dış ünitedeki fan motorları ve gazın cihaz içindeki dolaşımını sağlayan kompresör elektrik enerjisi harcar.

2-Heat Pump özelliği olan klimalar nasıl ısıtır?
Bu özelligi olan klimalar soğutmayı gerçekleştirdikleri gibi ısıtmayı da R22 gazını yoğuşturarak ve buharlaştırarak gerçekleştirirler. Isıtmanın yapılabilmesi için dış uniteden geçen gaz buharlaşarak dışarıdaki ısıyı emer ve iç üniteye geldiğinde yoğunlaşarak emdiği ısıyı ısıtılması gereken ortama bırakarak ısıtmayı gerçekleştirir.

3-Klimaların performansı neye bağlıdır?
Klimaların ne kadar iyi soğuttuğu veya ısıttığı diş ve iç hava sıcaklığına bağlıdır. Dış hava sıcaklığı arttıkça klimaların soğutma performansları düşer. Dış hava sıcaklığı düştüğünde ise ısıtma performansı düşer.

4- Heat Pump nedir?
Türkçe karşılığı "Isı Pompası"dır. Bu özelliğe sahip klimalar elektrik enerjisini direkt olarak ısıya çevirmek yerine dışarıdaki ısıyı içeriye taşıyarak ortamı ısıtırlar.

5- Heat-Pump'lı klimalar hangi durumlarda ısıtma amaçlı kullanılmalıdır?
Heat-Pump'lı klimalar dış hava sıcaklığının 7°C civarında olduğu durumda oldukça ekonomik ısıtıcılardır. Bu nedenle kışın ılık geçtiği yörelerde ilkbahar ve sonbaharda diğer ısıtıcıların yerine tercih edilmelidir.

6-Hangi kapasitede klima seçmeliyim?
Kullanacağımız klimanın ısıtma ve soğutma kapasitesi binanın yapısına iç ve dış ortam şartları gibi bir çok parametreye bağlıdır ve mutlaka profesyonel biri tarafından hesaplanmalıdır.

7- Klimamı aldıktan sonra nasıl monte edebilirim?
Klima cihazlarının montaj yerleri ve montaj şekilleri çok önemlidir. Bu nedenle montajın uzman bir ekip tarafından yapılması gerekir. Airfel montajda olabilecek hataları önlemek amacı ile kendi servisleri kanalıyla montaj hizmeti vermektedir.

8-Klimanın sağlık açısından bir zararı var mı?
Yeri yanlış seçilmiş yanlış monte edilmiş veya kalitesiz bir klima sağlığınıza zarar verebilir. Ancak klimanın sağlık açısından büyük faydalarının olduğu bilimsel otoriteler tarafından bildirilmektedir. Özellikle yaşlılar kalp ve şeker hastalarına klimatize ortamda bulunmalan tavsiye edilmektedir.

9-İnsan sağlığı açısından uygun ortan şartları nedir?
Ev ve işyerlerinde 23°C sıcaklık %50 bağıl nemin ideal koşullar olduğu geniş kitlelerce kabul edilmiştir. Böyle bir genelleme başka mekanlar icin geçerli değildir.

10- Klima alırken nelere dikkat edilmeli?
Klimayı satan firmanın tüketici memnuniyetini ilke edinmiş tüketicisini bilgilendiren keşif ve montaj hizmetini eksiksiz gerçekleştirebilen bir firma olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca servis ağı güçlü ve yedek parça garantisini veren firma tercih edilmelidir.

11- Klima için servis hizmeti ne kadar önemli?
Klima cihazları iç ve dış ortamda değişik hava şartlarına maruz kalan cihazlardır. Cihazların ısı transfer yüzeylerinde meydana gelen kirlenmeler cihaz performansında düşüklüğe neden olur. Ayrıca cihaz içerisindeki soğutucu gazın işletme basıncında mevsime göre düzeltme yapılması gerekir. Bu nedenle klima cihazlarında yılda iki sefer Bakım yapılması son derece önemlidir. Servis teşkilatının yaygınlığı tüketici için bu nedenle önemlidir.

12-BTU nedir?
İngilizce "British Thermal Unit" (İngiliz Isı Birimi) sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Bir pound (libre) suyun sıcaklığını bir Fahrenhayt değiştirmek için gereken ısı miktarıdır. Geleneksel olarak klimalarda BTU/h olarak (bir saatteki klimanızın odadan taşıdığı ısı miktarı) kapasiteyi belirtmek için kullanılır.

13-EER nedir?
İngilizce "Energy Efficiency Ratio" (enerji verimlilik oranı) sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Birim zamanda yapılan BTU biriminden soğutmanın veya ısıtmanın Watt biriminden harcanan elektrik enerjisine oranıdır.

14- SPLİT nedir?
İngilizceden gelen bir kelimedir "ayrık" anlamına gelir. Klimanın dış ve iç ünite veya ünitelerden meydana geldiğini anlatır. Duvar Tipi Mono Split Klimalar: Düşük ses seviyesi ile çalışır. İç ünitelerle dış ünite arasında kablo ve bakır boru bağlantısı olması gerekir. Montajı uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Dekoratif ve sessiz olmaları nedeniyle konutlarda kullanımı tercih edilir.

umarım yardımcı olur
ayrıca alıntıdır saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,150
Mesajlar
915,482
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst