Lg 60pz570 3d plazma sorunum var arıza nedir arkadaşlar..

hakan bey böyle bir durumu tv sökmeden görüntüden anlayamazsınız.ancak içini açtığınızda el ile yapılan lehimle fabrikasyon arasındaki farklılıktan sezebilirsiniz.ama şöyle diyim içiniz rahat olsun parçanız onarılmış bile olsa yenisini aratmaz.yani kesinlikle görüntüde bir sorun olmaz elektronik birazda şans işidir.eski parçayı onarırsınız 5 sene gider bazen, yenisini takarsınız bazen 1 yıl sonra arıza verir.ama voltajınız düzensizse kesin bir regülatör edinin derim çünkü uydu alıcısı da kullanıyorsanız onların besleme devreleride bu nedenle iflas ediyor(besleme çıkış katı kondansatörlrini şişiriyor)
Teşekkürler semih bey. Dün tunçmatik 1kva regulatör aldım. Tv ile uydu alıcıya bağlıcam. Sanırım yeterli olur. Denemek için oğlumun odasındaki lcd ye bağladim. Şebeke voltajı 210v ve 225v arası değerlerde oluyor. Tehlikelimidir yoksa normalmi acaba.
 
inşallah gelir.ve sorunsuz şekilde izlersiniz.
 
Servisle gene görüştüm 2 saat önce. Merkezden parçalar gelmiş. Sizinkide içindedir sanırım takar yarın yollarım dedi. Bende yoksa parça nasıl yaparız dedim. Arkadaş vardır ben bi türlü halleder yarın yollarım dedi. Belkide çoktan yaptı teste bıraktı. Parça olayıda hikaye..
 
LG BÜYÜK BİR FİRMA parçayı değişir onlar öyle birşey yapmazlar emin ol hani daha ufak markalar olsa derdim değişmemişler diye.
 
Regulatörü hazırladım dün akşam..Regulatörü kumandalı prize taktım..Regulatörden çıkan fişede belkin akım korumalı piriz ile tv-uydu alıcı-internet ve harici hdd nin fişlerini taktım. Regulatör 6sn de devreye girmeye ayarlı. Prizi kumandadan açınca ilk önce regulatör açılıyor ve 6sn sonra akım korumalı pirize akımı veriyor.. İstediğim zaman kumandadan komple regulatörde dahil enerjiyi keseceğim.. Aslında regulatör üstündede anahtar var ama ben devamlı ondan aç kapa yapmıyım diyorum.. Akşamları sabaha kadar komple prizden kapatıyorum. Gün içinde stand by da duruyor tv.. Bu şekilde devam edeceğim gelince..
 
hakan bey tv leri stand by da bekletmek zamanla smps katının bozulmasına sebebiyet veriyor.ayrıca boşu boşuna enerji sarfiyatı.kullanmadığınızda gücünü kesin derim tabi bu benim naçizane görüşüm karar size kalmış..
 
Tv geldi arkadaşlar. Servis kağıdında değiştirilen 2adet parça yazıyor. L6599 ve diğerini çözemedim ama I5N60 gibi bişey yazıyor. Kart değişimi falan olmamış herhalde..
 
L6599 yüksek voltaj koruma entegresi(16 bacaklı bir entegre),5N60 ta mosfet transistörüdür yani kart değişimi olamamıştır.yani onlar için parça maliyeti 3-5 tl yi geçmez gerisi işçiliktir.garantiniz olamasa sizten biçok para talep ederler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst