Leptop Çift LED Danışma Işık Controller – Arduino

codmaster

Üye
Katılım
7 May 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
ArduinoLED_ControllerMainboard-300x162.jpg


[Dave] / tezgah alanı, masanın üstünde fazladan ışık ihtiyacı ve bazı RGB biraz yeri aydınlatmak için ışık şeritleri LED tel karar verdi. O, onlara kapalı ve geçiş yapmak için standart bir anahtar kullanarak içerik değildi bazı beyin fırtınası sonra, o bakır borular bir çift bir proje kutusuna monte kullanarak kapasitif dokunmatik devre inşa etmeye karar verdi. onun anahtarı üzerinde son rötuşları olduğu gibi, o bir Synaptics touchpad kontrol aydınlatma için bir Arduino ile birlikte kullanılan bir proje çevrimiçi gördüm. Bakır boru anahtarı perdeden vardı ve o Arduino ile yaptığı çalışma var meşgul .
göreli ve mutlak – Arduino bağlıyken, touchpads iki modda kullanılabilir. Bir dizüstü bilgisayarın ekranında çevresinde fare imleci kılavuz için kullanılır çünkü Bağıl modu çoğu insan tanıdık. Mutlak mod, ancak belirli fonksiyonlara ped haritası belirli alanlarda kullanım sağlayan, geri Arduino için koordinat bilgileri aktarır. [Dave], mutlak modunu kullanmak için onun touchpad etkin ve Arduino farklı fonksiyonları bir avuç haritası çizilmiştir. Şimdi ve onun ışıklar kapalı fade veya bir saatli oda ışık yanı sıra LED ‘parlaklık oynamak için sürgülü işlevini kullanın.
Bir düzgün, ancak basit repurpose eski dizüstü touchpads için harika bir yoldur ve kesmek’s.
Eğer o bu çalışma için kullanılan kaynak kodu bakmak istiyorsanız o araya hızlı bir demo video ve salıncak onun sitesi tarafından okumaya devam edin.


Bir süre mikroişlemcileri dahil oldum - ama LEGO Mindstorms lezzet (ve BASIC Stamp daha az ölçüde). Son zamanlarda, ben Arduino çoğunluğa atladı ettik. Ben her zaman sonra pil ya da tükeniyor bir fiş vardır çok fazla bir şey düzeltmek için doğal zıvır vardı. Arduino devrim son birkaç yılda önemli ölçüde artmıştır, bu nedenle evin etrafında DIY projeler yapmak arzumu zorundadır. gelecekte bir noktada, bir mutfak reno planı. o reno Bölüm edecek altında kabinenin yanı sıra LED aydınlatma. o uzakta olduğu için, ama ben de ofisimde daha iyi aydınlatma için ihtiyaç vardı, ben bir şey ofis için fonksiyonel yaparken bu, mutfak yükseltme için proto bir şey için büyük bir zaman olacağını düşündüm. Bu yüzden, burada ..


İlk başta, ben gerçekten bir plan yoktu. Ben LED'lerin switchless kontrol çeşit istediğini biliyordu, ve masamın ana bölümünü aydınlatmak. Benim ilk prototip proje kutusu monte 2 bakır borular kullanılarak kapasitif dokunmatik kontrol kullanılır. Fikir parmağınızla iki tüp arasında köprü olmak, LED'ler istiyorsunuz loş yukarı / aşağı. Yapabildin (rampa) bunları açmak için bir musluk ve (rampa aşağı) onları kapatmak için başka bir dokunun da. Ama oldu, yapılması neredeyse bir süre perusing web kullanan birisi rastladım ben arduino ve synaptics touchpad amaçla başka bir araya için -) kulakları var gelen duman (düşünme beni. Ben de masamda birden fazla ışık kontrol etmek istediğiniz gerek bulundu. Birden fazla raflar var ve masa alan aydınlatılabilir rağmen, geceleri karanlık raf üstünde. Bu da tüm elektronik bit Im müdahalesi kendilerini bulmak için yönetmek yer - ben de sık sık ben arıyorum bitleri bulmak için bir el feneri için balıkçılık dolaşmak zorunda. bir touchpad eklenmesi burada birçok olanaklar sağlar.


Arduino bağlıyken, bir Synaptics touchpad iki modda kullanılabilir. Göreceli modu normdur. Size bir dizüstü onu beklediğiniz gibi çalışır. Eğer parmağınızı koyun ve farenizi parmağınızla hareket yönünde bugünkü noktadan hareket edecek taşımak olursa olsun. Iyi, ben bir bilgisayar kullanarak değilim ya da çevresinde bir fareyi hareket. Ben mutlak modda çalışmak için birim gerekli. Ben tam X / Y parmaklarımı hareket nerede koordinatlarını bilmemiz gerekir. Bunu bilerek, ben Sketch içinde izlemek ve hareketi bu alanlarda tespit edildiği çeşitli eylemleri gerçekleştirmek eşlenen alanları oluşturabilir. Bu sayede Instructable , kullanıcılar Sketch modunda touchpad mutlak Synaptics koymak komutları gerekli içeriyordu. Kroki de PS2 kütüphanesi kullanır. Daha sonra.
eski ve güvenilir Kompakt N600c bir touchpad test ettikten sonra, ben pikap Ebay birkaç ekstralar karar verdi. Ben bir Gateway W340UA gelen pikap biri ve bir Gateway Solo birim ($ 5 adet) başardı. Her iki ünite için I was seyir vardı çip Synaptics, ama hızlı ve), birimler (örneğin önce benzer olduğundan emin kişi var birçok dizüstü bilgisayarlar IBM T42 yok Google arama sonuçları çok verecektir. zaten ben istedim karartma özelliği için ok işaretleri (Bu konuya daha sonra tekrar üzerinde X / Y değerleri daha fazla) olduğu gibi bu touchpad gibi. Sonraki resim pinouts gösterir ve Gateway W340UA için yollar ben bu proje için kullanılan dokunmatik iz. Ben 4 farklı Synaptics touchpads ile toyed var ve hepsini çok onların düzen içinde benzer bulundu.


ArduinoLED_TouchPadPinouts-300x158.jpg

TouchPad pinouts


Pinouts yalındır şunlardır: +5 V, gnd, Data ve Saat. En çok örnek Bunların her kanca nereye kadar Arduino üzerine üzerine bilgi olacaktır (özellikle PS2 kütüphane) orada skeçler. Eğer daha da altında bu proje için kroki indirebilirsiniz. Synaptics bile yeterli DIY'ers bize lehim için küçük pedler vermek için güzeldi. Bu veriler ve Saat hususlar aşağıda için belirgindir. Mümkün olduğu kadar 5V güç için, şerit konnektörüne kadar geri izlemeniz gerektiğini unutmayın. en az 1 direnç ve Synaptics çip pin yolunda kondansatör var. Onlar varsa onları bypass etmeyin. Veri ve Saat pimleri Synaptics pimleri doğrudan gitmek için ok. Ayrıca Synaptics çip nokta referans dikkat çekmek - bu genellikle yonga üzerinde # 1 PIN başlangıç konumunu ifade eder.


Touchpad arkasındaki lehim pin bağlantıları sonra, ben monte bir yol bulmak zorunda kaldı. Ben (vs vs tarafında, masanın üstüne gömme) Bunu yapmak için çeşitli yollar düşündüm. Ben metal montaj çok puan olmadığından (dosya dolabı, yan raf kirişler, raflar) Bana aronund, ben sadece onun arkasına bazı mıknatıslar koymaya karar verdim. Tabii ki, benim kökleri ben ön-maske bir LEGO plaka devre ve lehimleme o güzel mavi teli (rakam o 30 şey göstergesi olmalı ile yaptığı bir bastardization gidemedim LEGO ile olduğundan - bu iplik gibi! .) Bu yüzden, ben dremmel sürdü ve siyah plaka kesip ve touchpad arkasına yapıştırılmış. LEGO kullanarak - Şimdi, gelecekte istiyorsanız, ne istediğimi sistem montaj her türlü inşa edebilirsiniz!

ArduinoLED_TouchPadControllerBack-300x189.jpg

Geri Touch Pad - Montaj



Bu devrelerin tasarımı gelince ben bir minimalist duyuyorum. Ben büyük bir kutu gibi kontrol üniteleri sevmiyorum. Bir gün, benim SMD yeteneklerini mükemmel olacak ve bunlar daha küçük yapmak. Şimdilik, ben çok memnun olduğum bir proje kutusu ile razı olmak zorunda kaldı - yaklaşık 3 "x 2" x 1 ". Ben, IRF 530 (LED kontrol)'s 4x, 5V besleme düzenlenmiş, bir Arduino Nano, 12V güç konektörü tıkmak için durum LED'leri ve konektörler bir dizi başardı. O dar. Seni Arduino junkes ne düşündüğünü biliyorum .. Ne bir Nano bir atık. Ben o cool değilim. Bu, ilk gelecek projelerde, kendi Atmega tabanlı devrelerin oluşturmayı planlıyorum. Ben zaten program gelecekte yongaları için kullanabileceğiniz bir sahneleme tahta birlikte Arnavut kaldırımlı ettik. Bu devrenin durumda, ben 168/328 fiş PWM yeteneklerini kullanmak gerekiyordu. Ben tüm PWM iğneli (4 tanesi) kullanıyorum. Yine Arduino ıvır zıvır, ben ne düşündüğünü biliyorum - 4'ten fazla PWM pimleri vardır. Evet var. Ancak, bu proje için pin 3 ve 11 PWM öldürür MSTimer2 kütüphane kullanıyorum - Sana herhangi bir fikirleri var eğer öyleyse, yorum ve onları paylaşmak, ikincil LED ışıklar için başka kullanmış olabilir.


ArduinoLED_ControllerCase-300x225.jpg

LED Işık Controller proje kutusu.



Ben tüm ana parçaları etiketli aşağıya Ana Kurulu'nda ettik arıyorsunuz. Ben Arduino temiz ve ana LED ışık çubuğu üzerinde R, G, B her birine ikinci LED ışık için aynı şeyi 1 IRF530 0-12V düzenlemek için izin IRF530 MOSFET'ler kullanılmıştır. ikinci LED ışık durumda, ben 3 RGB LED bir artık şerit kullanılır. Bu durumda, ben tek tek Kırmızı, Yeşil ve Mavi kontrol etmek için umursamadı. Ne ben sadece güç 0-2 teller üzerinde LED'ler 12V IRF530 kullanmak yaptım. LED şerit kendisi, ben ve R + G köprü RG Blue için 330 Ohm direnç ekledi. Bu (olmayan mavimsi beyaz ışık) ışık sıcak bir daha doğal bir ışık verir mavi güç çıkışı azaltır.


ArduinoLED_ControllerMainboard-300x162.jpg

Ana Kurulu



Ben de bir breadboard düzen i Fritzing oluşturdu dahil ettik. Rağmen Fritzing hata var, bazı Schamatics sizin devre ve PCB büyük bir uygulaması için hızla üreten, kullanışlı breadboard. Tavsiye de ederim. Neredeyse hoparlör söylemeyi unutmuşum. Bu sonradan biraz oldu, ama etrafında bir döşeme vardı ve touchpad kullanılıyor iken bazı işitsel geribildirim almak için iyi olacağını düşündüm. Sevindim ben yaptım. Ben LED'ler kadar rampa var / aşağı ve it döngüsü onun on / off tamamlamak için birkaç saniye sürebilir olarak çalışıyor merak kullanıcıya yol açabilir. Ben ekleyebilirsiniz Bu şekilde bip sesi gelir ve birim etkileşimi chirps.


ArduinoLED_Schematic-300x166.jpg

Breadboard Düzeni



Kroki:
Ben kroki hakkında işaret düşündüm birkaç ilginç nokta var:


  • Touchpad merkezi dokunma - Doğum Ana LED kapatmak için. Ana LED'ler maksimum parlaklık (bu konuyu daha sonra üzerinde) kadar rampa olacak. onlar LED Eğer şu an, bir OFF konumuna düşme olacaktır.
  • elle sadece touchpad sağ tarafına (oklar nerede) / aşağı boyunca parmağınızı yukarı kaydırın, Ana LED parlaklık kontrolü için. Synaptics birim döndüğünü X değerlerine bir avantaj vardı. sağ grubun alana herhangi bir dokunmatik 8176 bir X değeri döndürür. Bu şekilde, benim şartlı onay sadece 1 X değeri ve Y değerleri bir dizi kontrol etmek için vardır. Y değerleri 0 ile eşleştirilen - 255 (LED güç aralığında)
  • Gecikmiş Vakit ayırın - Ben bir özellik olduğunu Ana LED, 10 dakikalık bir geri sayım başlatır üst orta tıklayarak olduğunda. hangi sonra Ana LED sönecektir.
  • İkinci LED / off - touchpad sol üst köşesinde İkincil LED veya kapalı (bugünkü durumuna bağlı olarak) geçiş yapılır tıklayarak. Ben döngü döngüsü olarak burada debouncing ile biraz etrafında oynamak zorunda olduğunu ~ 20ms üzerinde birden fazla alıcı olduğu gibi / devletleri (hatta hızlı parmak ile). Bunun üzerine ben kodu basit bir gecikme kullanılan (fantezi debouncing girmek istemiyordu - kurtaracak mutfak proje için o)
  • LED Parlaklık Kaydet - Ben Ana LED parlaklığı devlet tasarruf edebilmek için serin olacağını düşündüm. sağ kaydırıcıyı kullanarak, Ana LED'lerin parlaklığı ayarlayabilirsiniz. istenilen düzeyde alt Arduino içinde EEPROM'a parlaklık kazandıracak touchpad alanına sol (3 saniye yaklaşık tutarak) dokunmadan ulaştı. birimini powered dahaki sefere, sadece kaydedilen maksimum parlaklık değeri kadar rampa olacak. Bu Arduino güç kaybeder bile kalıcı olur. Tek sorun sadece 100,000 kez yaklaşık bu kadar yapabiliyor olmasıdır.
Alıntıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst