Lehimleme Aletleri Hakkında Öneri

eneszuku

Üye
Katılım
2 Ağu 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar lehim teli, lehim pompası ve lehim pastası alacağım. Ama kaliteli ürün almak istiyorum. Bölgedeki bir kaç elektronikçiye gittim. Ellerinde ki ürünleri bana kaliteli diye satmaya çalıştılar. Çok fazla bilgim olmasa da şunun mantığını yürütebiliyorum. Nasıl bilgisayar mouselerinde kalitesiz mouse markaları da var onlarda mouse satıyor Logıtech gibi kaliteli olan markalarda var. Neyse buralarda düzgün esnaf bulamayınca N11.com üzerinden bir kaç satıcıya sordum, aldığım sonuç şu lehim telinde Kurtel, lehim pastasında Lötfett, Lehim pompası için de ya Proskit ya da gövdesi metal olan herhangi bir pompa alabilirsin dediler. Bende size sormak istedim. Şunu da özellikle belirteyim. Ben bir ürün alırken ucuz alıp 3-4 tane alacağıma kaliteli bir ürün alırım uzun ömürlü kullanırım mantığına sahibim. Yani başlangıçta 10 TL de fazla veririm 20 TL de fazla veririm. Sonuç olarak sizden ürün tavsiyesi istiyorum. Bugün içerisinde alacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
senin bu soruna cevap gelmediyse benim kine gelir mi acaba :(
bende yeni konu actim
 
Lehim olarak yerli Feray markanın ürünlerini kullanıyorum, bir problem yaşamadım. Alacağın lehim %60 kalay, %40 kurşun olsun. Tel çapı da 1mm gibi olabilir.

Teneke kutulardaki pastalardan kullanmıyorum. Onun yerine flux kalemi kullanıyorum. Özellikle recine bazlı olanlardan al. Başlangıç için işini çok iyi görür.

Lehim pompası konusunda bir öneride bulunamayacağım, çünkü iyi çalışanını hiç görmedim :D Ben vakum pompalı ve ısıtmalı olanlarını kullanıyorum. Bunlar iş görüyor ama maliyetli.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst