aliempi

Üye
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
50
arkadaşlar bu ledli taşlar var bu taşların yapıldıgı malzeme hakkında bilginiz varmıdır polyester kullandım olmadı çatlıyor ve ledleri kırıyor yüksek reaksiyondan dolayı yani donariken ısınıyor böylelikle ledler kırılıyor yardımlarınızı bekliyorum kalıplarım var ama döküm yapamıyorum
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kütahya belediyesi 2006 yılında cumhuriyet caddesini araç trafiğine kapatıp sevgi yolu olarak inşa etmişti. aydınlatma olarak kenarlarda ledli taşlar ortalarda ise aydınlatma direkleri kullanıldı. aliempi istersen kütahya belediyesi ile irtibata geçip ayrıntılı bilgi alabilirsin.
 
Dün akşam bir düğüne gittim yolun 2 tarafına döşemişler benim de ilgimi çekti. Çok hoş görüntü veriyor üzerleri hafif çizilmeye başlamış. Sanırım gene polyester cinsi bir malzeme ancak ışık dağılımı taşın her noktasında homojen görülüyor. Sanki bildiğimiz led değil özel bir lamba gibi. Bilgi istiyen arkadaşalar için: yollara döşenen dikdörtgen parke taşının aynisi içine ışık konulmuş gece çok güzel görülüyor.
 
Elinde fotograf veya konuyla ilgili döküman olan varsa ve bizimle paylaşırsa sevinirim arkadaşlar.
Başarılar;
 
Sanırım bu taşlar dekorasyon ve süs amaçlı kullanılıyor peki,bu sistemdeki taşların içerisinde kullanılan ledlerin çalışma gerilimleri normal ledlerle aynımı,parlaklık veya yansıma oranı % kaçtır.
 
Düzenleme:

yansıma yüzde 25 . 50 arası
_________________________________________________________________________
mat görenmesi daha iyi ışık kaynağı değil sadece rengi görünecek
emrah çok zor bir iş iyi bir tecrübe ve hammaddeyi iyi tanıman lazım ben bu işi halen yapan ustayım çok zor
_________________________________________________________________________
neden bukadar lazım yapmak istediğin işin kimyasalları özel formüllere dayalı birşey tecrübe ve kimyasalı iyi tanman ve eğitim lazım nedenmi ben bu işi firesiz yapan tek ustayım zorluğunu bildiğim için yazdım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ilk önce ledleri epoxy malzeme içersinde döküp daha sonradan dış dökümü polyesterden yapabilirsiniz.Arama motorlarından resin poting diye aratabilirsiniz.Polyester için taş görünümlü olması zaten bir proplem.Ayrıca polyesterin 12 saate kadar reaksiyon süresini uzatabilirsiniz.Bu ortam sıcaklıgı,içine konulan kimyasalların oranı ve deniz seviyesine baglı olarak degişir.Renkli uygulamalar için orjinal polyester boyaları mevcut.Toz boya ilede istenilene yakın renk elde etmek mümkün.
Bence tek karşılaşacagınız sorun içerde kalan hava kabarcıkları.BU proplemide uygulama yaparak aşabilirsinizi
 
sanırım acemiçe bir iş yapıyorsun kimyasal olarak hassas ölçüm ve döküm formülleri ni dene bul yöntemiyle arayıp bulacaksın ben bu işi 15 grmdan 15 kgrma kadar sadece polyesterden yüzeyleri kuru sıfır firesiz olrak döküyorum epoxy cok pahalı bir mazemedir imalatcılar tarafından telif hakkı olduqu icin denemenizi tafsiye etmem ugraşmayız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst