Led'li Çalışan Otomatik Gece Lambası

Katılım
4 Eyl 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Öncelikle bu sitede bulunan herkese merhabalar demek istiorm. Benim ufak bir devrem war ama bir türlü tasarlayamadım. Gece Işıklar kapatıldığında otomatik olarak yanan Led li gece lambası tasarlamak istiorm.Diğer Kaynaklardan bulduklarımın hepsi ampülle çalışıyor ama ben ledli olmasını istiorm. En basit haliyle nasıl tasarlayabiliriz yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar ...
 
Merhaba,Hannibal123;
En kolay ve en basit şekli ile çizmeye çalıştım,devredeki pot ile ldr'nin ışık ayarına yapabilirsin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Bol şanslar...



Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim sayın €mrah; Devreyi hemen göz önüne alıp gerekli işlemlerden geçirdikten sonra baskı devresini çıkarttım ve gayet güzel çalıştığını gördüm ancak oda ışığında yani ampül ışığında devre kendini karanlıkta zannediyo bende bunu düzeltmek için R3'ün yani 10K direnç yerine daha yüksek bi direnç kullanırsak bu sorun çözülür gibime geliyor tekrar teşekkürler iyi çalışmalar...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sn. Hannibal123;
Yardımcı olabildiysem eger,bende buna çok sevindim.
Öncelikle devredeki pot'un amacı ldr'nin ışık algılamasına etki etmektir.Eger dediginiz gibi bir sorun yaşıyorsanız potun degerini yükselterek yada R3ün degerini yükselterek bunu yapabilirsiniz.
 
merhaba bu devreye en fazla kaç adet LED bağlayabiliriz ? 12 adet LED bağlamak istiyorum bu mümkün mü ?
 
buyur kardeş 220v ile gece lambası ledler kullanılıyo


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
tşkler bu devreyi geçen hafta yaptım çalışıyor, fakat benim istediğim LDR'li gece lambası idi.
 
sn.mehmetkumru,
Devrenin istedigi akımı güçkaynagından tedarik etdigin müddetçe,istedigin kadar led diyot baglaya bilirsin,fakat şemadaki led"İn yerine o akımı destekleyecek bir transistör koyman lazım ve yüküde transistör üzerinden geçirmen lazım,devreyi sadece o transistörü tetiklemek için kullana bilirsin.
Saygılarımla;
 
kullandığın led kadar voltajını vereceksin yani demek istediğim beyaz ledler 3.6v 20mA le çalışır mesela 12 volt ve 2 adet led veriyorsan bunun direncide 12-7,2/0,020=240 R ve en az 1 w direnç kullanacaksın.
 
Merhabalar,

Öncelikle böyle güzel bir site hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.

16 adet beyaz led kullanarak 220 volt altında ve aynı zamanda 4 v / 3 amp.lik bir aküyü de şarj edecek elektrik kesildiğinde aküden çalışacak basit bir devreye ihtiyacım var.
yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla,
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst